Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 nie uruchamia się

damon2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, 

Mam problem z uruchomieniem gry Wiedźmin 3 Dziki Gon. Po instalacji gry z płyt i pobrania aktualizacji i najnowszego patcha, tj. 1.12.1 - gra nie chce się za nic uruchomić, ani poprzez kliknięcie play w GOG ani bezpośrednio z ikony w folderze gry. Po kilku sekundach od kliknięcia ikony bądź przycisku play w GOGu na ekranie pojawia się czarny obraz jak by gra chciała się uruchomić ale po chwili znika i nic więcej się nie dzieje. Proszę o pomoc, gra została kupiona wczoraj w MediaExpert a sam komputer złożony dwa dni temu. Dodam także, że chodzą mi inne, wymagające gry (w tym Crysis3 na Ultra grafice bez żadnych spadków FPS), moja specyfikacja komputera:

Procesor: i5-6600

Karta graficzna: ASUS GEFORCE GTX 960 STRIX OC 4 GB DDR5

Płyta główna: msi B150M PRO-VDH

RAM: 8 GB DD4 Kingston HyperX

Proszę o szybką pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Zasilacz to XFX ATX Core 450W 120mm 80+ PSU, wszystkie gry działają na wysokich ustawieniach bez żadnych problemów a sama karta graficzna obsługuje directxa 11

Opublikowano

Zdeazaktualizuj grę do poprzedniego patcha i zobacz, czy będzie działała.

Poinstaluj najnowsze sterowniki do wszystkich podzespołów, a w szczególności do karty graficznej.

Zainstaluj najnowszego Microsoft Frameworka a także wszystkie możliwe biblioteki Microsoft Visual C++ (mówiąc wszystkie mam na mysli każdy rocznik, wersje zarówno 32 jak i 64 bitowe)

Odpalaj grę jako administrator.

Poszukaj w folderze gry, ewentualnie w Moich dokumentach czy nie w czasie tych crashy nie tworzą Ci się żadne error logi. Jeżeli tworzą, wklej ich treść do tematu.

Jeżeli nam się nie uda pomóc, pozostaje Ci kontakt z pomocą techniczną cdp.

who cares?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...