Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reinstalacja, format windowsa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

chciałbym przeinstalować windowsa, albo sformatować, ale kompletnie nie wiem jak to zrobić :D

Znalazłem coś, że można przywrócić ustawienia fabryczne, ale czy to jest to samo co przeinstalowanie? 

Zależy mi na przeczyszczeniu komputera, żeby trochę osiągi zwiększyć, bo długo nie był czyszczony tak głębiej. Też mam problemy z csem, spadki fps, jakieś błędy ze steam.

Co najlepiej wykonać? 

Opublikowano

Zrób to co masz, nie spodoba się to przeinstalujesz, zawartość dysku nie ma znaczenia. 

Skoro masz problemy z grą to raczej wina systemu albo słabego sprzętu

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No nie wiem czy wina sprzętu, jeszcze niedawno było wszystko ok, a takie czynności czasem pomagają 

Nie mam nigdzie siódemki oryginalnej xD, jedynie płyty z 8..

Opublikowano

Zaraz sprawdzę, ale i tak chyba bym chciał przeczyścić go dogłębnie ;)

dużo wykryło, nie wiem jak to rozumieć i odinstalować czy usunąć 

@tm_WIII

odinstaluj to się program odinstalowuje xD

kur** dałem usuń i program przestał działać

Opublikowano

Zaraz sprawdzę, ale i tak chyba bym chciał przeczyścić go dogłębnie ;)

dużo wykryło, nie wiem jak to rozumieć i odinstalować czy usunąć 

@tm_WIII

odinstaluj to się program odinstalowuje xD

kur** dałem usuń i program przestał działać

więc teraz przeskanuj jeszcze raz a jak go przeskanujesz to wpisz wklej mi raport < on powinien się pokazać po ponownym uruchomieniu kompa :D

@Strength aha na przyszłość się nie denerwuj programy tak często odreagowują po prostu czekaj

aha jak coś to daj mi swoje specyfikacje kompa (coś podejrzewam) > jak to zrobić : 1.pobierasz cpu-z : http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html 2. odpalasz cpu-z 3. wciskasz Validate \/ na samym dole 4. klikasz Submit 5. kopiujesz linka tu >

nmexyu-2.png

oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII

Opublikowano

Spokojnie :D, tylko że przez steam już dostałem 7 banów na tydzień xD

Zrobiłem to ponownie już wcześniej i usunąłem wszystko, a teraz już nic nie znalazło. 

Podaj steama to się lepiej dogadamy, bo ten w Twoim profilu nie działa.

Opublikowano

+ < ten plusik działa jak natura chciała :D dzięki za info /\

aha i w czym mamy się dogadać :D ???

nmexyu-2.png

Opublikowano

Cały komputer to zabytek więc problem nie jest po stronie uszkodzenia tylko miernego sprzętu i na wyrost bezsensownie zainstalowanej wersji Ultimate windows 7 , najbardziej zasobożernej 

Win 7 jest do ściągnięcia ze strony microsoftu, skoro nie posiadasz licencji to bezsensu podawać też link

Opublikowano

No nie do końca, bo to od niedawna i tylko mam problemy z csem, więc .. 

I windowsa nie instalowałem ja, a poza tym było to strasznie dawno.

Opublikowano

na następny raz uzupełnij temat czyli podaj swoje specyfikacje czyli cpu-z i zasilacz 

w tym temacie @Strength miał zasilacz z czarnej półki "take me 400" < więc jeśli masz podobny lub z tej strony zasilacz > http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html to wymień go w trybie natychmiastowym :D 

i co dalej Strength i pisz tu nie na steam do mnie bo mogą się komuś przydać informacje

...

..

.

nmexyu-2.png

Opublikowano

Tylko, że ja chciałem przeinstalować albo sformatować kompa, a nie podawać jego specyfikacje

Wiem, że komputer już jest stary, ale swoje zadanie spełnia i jak na taki 'zabytek' daje radę, póki co nie będę go wymieniał, bo niedawno kupiłem laptop do gier, więc kilku tysięcy teraz na nowego kompa nie posiadam, a do ok.3k nie opłaca mi się, bo laptop lepszy

Opublikowano

To przeinstaluj, mieć  płytkę z systemem to nie jest problem dla nas na forum by ci załatwić. Masz google poszukaj, nagraj i instaluj.

Opublikowano

Właśnie temat stworzyłem by się spytać czy nie lepiej przywrócić ustawienia fabryczne :)

Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Odzyskiwanie\Zaawansowane metody odzyskiwania

w tym miejscu właśnie 

Ale ok, już sobie poradzę, dzięki wszystkim

Do zamknięcia 

Opublikowano

To co za problem było to spróbować zrobić? To aż tak ciężko samemu kliknąć i zobaczyć co się stanie?

Nie mamy kompletnie pojęcia czy jest zrobiona kopia SYSTEMU czyli  czy masz w ogolę możliwość, SPRAWDŹ SOBIE SAM. 

Nie masz przecież płytki A w7 ultimate nie przywraca systemu jak się nie zrobiło kopii albo nie  posiada płytki.

Z reguły pirackie kopie czasami nie nadają się do przywracania systemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...