Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z monitorem

fdgood1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim ! :)

Mam 4 letni komputer ( dalem za niego chyba ~2000zł )i miałem stary kineskopowy monitor, który wymieniłem na płaski. 
Aby podłączyć monitor muszę mieć tak zwaną przejściówkę przy komputerze. W razie czego mogę wrzucić zdjęcia.

Teraz na monitorze gdy włączam komputer pisze mi < sprawdź kable > oczywiście wszystko jest niby podłączone dobrze.
Dodam jeszcze, że gdy kabel był podłączony do tej przejściówki to jakby to napisać był trochę odgięty w dół. Jak ... w pół zwodzie, haha :D 
Byłem u informatyka i powiedział mi ze koszt naprawy będzie wynosił około 500 zł <wtf>, bo jest to na płycie głównej albo karcie graficznej ( nie pamiętam co on dokładnie mówił ) i nie da się tego zlutować. Wpadłem na pomysł, by monitor podpiąć kablem HDMI,ale monitor nie ma wejścia. Ktoś coś pomoże? 

vertiaa1a.gif

Opublikowano

Mamy się domyślać jakie masz wyjścia w kompie i wejście w monitorze, jaką masz przejściówkę ?

Skoro stwierdził  że uszkodziłeś to jak zamierzasz naprawić przejściówką?  Samo cudownie się nie naprawi.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie chcę tego naprawić przejściówką.. czytanie ze zrozumieniem. Muszę mieć przejściówkę by podłączyć monitor pod komputer. 
Od monitora mam wejście VGA a przy komputerze wejście DVI. 

vertiaa1a.gif

Opublikowano

Wyjście DVI tylko jakie masz DVI? Pisze koło gniazda . Jeśli jest analogowo-cyfrowe to wystarczy zwykła przejściówka DVI-I -> VGA

Skoro wyraźnienie napisałeś że podłączyłeś to jak podłączyłeś ? 

Teraz na monitorze gdy włączam komputer pisze mi < sprawdź kable > oczywiście wszystko jest niby podłączone dobrze.
Dodam jeszcze, że gdy kabel był podłączony do tej przejściówki to jakby to napisać był trochę odgięty w dół. Jak ... w pół zwodzie, haha :D 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...