Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Udostepnianie konta za opłatą

MaTvA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

otóż przytrafiła mi się taka historia...

kupiłem na allegro dostęp do gier Fifa 16, GRID (2014) oraz Lego Hobbit.

Po zakupie sprzedający wysłał mi dane do konta, którego mam użyć do pobrania gier.

wykonałem wszystko według jego instrukcji.

Gra działała - przez tydzień, po czym PSN poprosiło mnie o odnowienie licencji gier.

Konto było już nieaktywne, a sprzedający odpowiada, że to moja wina, bo nie postępowałem według instrukcji.

Po dłuższej konwersacji z nim - uznał, że żąda ode mnie dowodów, aby sprawę wyjaśnić.

Gościu wydaje się być totalnym kretynem. Na każdą wiadomość odpisuje mi, że go oskarżam, urażam i c**j wie co jeszcze.

Mało tego z pisownią u niego b. kiepsko.

Nasuwa mi się pytanie. Czy takowe udostępniania konta PS Store za opłatą jest legalne?

Mało tego jak udowodnić temu gościowi, że nie stało się to z mojej winy.

IMO bardzo logiczne jest, że jak kretyn zmienił dane do konta, to konsola automatycznie wylogowała mnie z niego.

I ot tak konsola poprosiła o potwierdzenie/odnowienie licencji.

Pozdrawiam.

897771404427433574016.png

Opublikowano

Witam,

otóż przytrafiła mi się taka historia...

kupiłem na allegro dostęp do gier Fifa 16, GRID (2014) oraz Lego Hobbit.

Po zakupie sprzedający wysłał mi dane do konta, którego mam użyć do pobrania gier.

wykonałem wszystko według jego instrukcji.

Gra działała - przez tydzień, po czym PSN poprosiło mnie o odnowienie licencji gier.

Konto było już nieaktywne, a sprzedający odpowiada, że to moja wina, bo nie postępowałem według instrukcji.

Po dłuższej konwersacji z nim - uznał, że żąda ode mnie dowodów, aby sprawę wyjaśnić.

Gościu wydaje się być totalnym kretynem. Na każdą wiadomość odpisuje mi, że go oskarżam, urażam i c**j wie co jeszcze.

Mało tego z pisownią u niego b. kiepsko.

Nasuwa mi się pytanie. Czy takowe udostępniania konta PS Store za opłatą jest legalne?

Mało tego jak udowodnić temu gościowi, że nie stało się to z mojej winy.

IMO bardzo logiczne jest, że jak kretyn zmienił dane do konta, to konsola automatycznie wylogowała mnie z niego.

I ot tak konsola poprosiła o potwierdzenie/odnowienie licencji.

Pozdrawiam.

Gość cię po prostu wychujał. Dla konsoli nie ma znaczenia czy konto ma takie dane, czy owakie - musi być licencja. Wychodzi na to, że konto z grami zostało zbanowane - dlatego wywala błąd (takie udostępnianie gier jest niezgodne z jakimś tam zapisem w regulaminie PSN). Nie masz jak mu tego udowodnić, no bo jak? Konto ma bana i tyle. Powiedz jaki błąd ci się wyświetla przy próbie logowania do niego.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

"Nieprawidłowy adres e-mail lub hasło. Spróbuj ponownie."

Gościu udostepnił mi konto z instrukcją jak zainstalować.

Byłą informacja, że do 24h nalezy rozpocząć pobieranie.

Gosciu upera sie, żebym wysłał mu dowód - nagranie, na którym jest informacja, że wywaliło mnie z konta; i że widać podany przez niego login w okienku logowania. Problem w tym, że tego tam najzwyczajniej nie ma. A wykonywałem wszystko według jego instrukcji.

Rzekomo trzeba było mieć jego konto, jako 2 - podpięte u siebie.

Tylko że jak facet zmienił hasło, to racjonalne, że mnie wywaliło.

Jak mu to udowodnić i żądać zwrotu kasy?

Kupowałem oczywiście przez allegro.

Opublikowano

"Nieprawidłowy adres e-mail lub hasło. Spróbuj ponownie."

Gościu udostepnił mi konto z instrukcją jak zainstalować.

Byłą informacja, że do 24h nalezy rozpocząć pobieranie.

Gosciu upera sie, żebym wysłał mu dowód - nagranie, na którym jest informacja, że wywaliło mnie z konta; i że widać podany przez niego login w okienku logowania. Problem w tym, że tego tam najzwyczajniej nie ma. A wykonywałem wszystko według jego instrukcji.

Rzekomo trzeba było mieć jego konto, jako 2 - podpięte u siebie.

Tylko że jak facet zmienił hasło, to racjonalne, że mnie wywaliło.

Jak mu to udowodnić i żądać zwrotu kasy?

Kupowałem oczywiście przez allegro.

Login to e-mail. Identyfikatora nie musisz znać, bo to jest nie potrzebne przy logowaniu. Wyślij mu filmik, na którym jest wpisany e-mail, po tym wpisujesz przez niego podane hasło (tylko powoli) i logujesz się - wywala błąd. To wszystko wrzucasz to na np. YT i masz.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Tylko, że według tej osoby, która okazała się być słabo rozgarniętą kobietą nie ma takiej opcji, żeby wywaliło mnie z jej konta, jak ona zmieniła hasło.

"Albo sie wylogowałeś z tego konta, która podałem, albo grałeś na nim"

A ja mam trofea przyznane do konta mojego.

A gry nieaktywne :3

Opublikowano

Tylko, że według tej osoby, która okazała się być słabo rozgarniętą kobietą nie ma takiej opcji, żeby wywaliło mnie z jej konta, jak ona zmieniła hasło.

"Albo sie wylogowałeś z tego konta, która podałem, albo grałeś na nim"

A ja mam trofea przyznane do konta mojego.

A gry nieaktywne :3

To sorry, ale nic z tym nie zrobisz. Napisz do Allegro, że osoba ta cię oszukała i czekaj na obrót spraw. Skoro sprzedawca (a właściwie sprzedawczyni) nie wiem jak działają konta i.t.p. to już jego problem.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...