Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o tym zestawie?

Komputronik13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam założyłem ten temat w celu poznania waszej opinii na temat zestawu. Przyjmę również wszelką krytykę i może ustosunkuję się do waszych lepszych porad za podobną kwotę. Wszystkie zestawy bez karty graficznej, jednak myślę o r9 280x & r9 290 (zobaczymy też jak tam polarisy i pascale, ale tutaj głównie interesuje mnie zdanie, które z wymienionych polecania - chodzi głównie o nowe karty, które mają wyjść)

To tyle słowem wstępu, poniżej prezentowany zestaw w dwóch sklepach:

M:

A:

W takim razie ustosunkuję się do formularza (może doradzicie mi coś lepszego)

Jaki posiadasz budżet na kupno?

Powiedzmy 3000zl

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

4 miesiące

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

Dodam tylko, że to moja druga jednostka, dlatego taki budżet obecny komputer jest typowo do gier.

Rozdzielczość monitora 1980 x 1080 (może kiedyś polecę w 4K jak będą większe fundusze.)

Do czego ma służyć komputer?

Serwis, testowanie sprzętu oraz jako komputer awaryjny w razie potrzeby.

Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Nie widzę takiej potrzeby, również nie interesują mnie żadne usługi montażowe - sam wszystko sobie złoże. Oczywiście nie zrozumcie mnie, że jestem piratem, chodziło mi, że system zakupie w zakresie własnych możliwości. Dodatkowo mam pewne doświadczenie tutaj pisze po to by nabrać dodatkowej wiedzy poznać opinie i nowsze trendy. Monitor? absolutnie nie.

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Zależnie od procesora.

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Tzn ogarnąłem się w sumie nie potrzebuje w tym komputerze serwisowym tak mocnej karty graficznej, dlatego też polecę chyba w karty do 900zł i mocniejszy procesor. Proszę też nie dawać mi ofert za 5k, bo tyle funduszy to nie mam zamiaru wydawać.

OGROMNA PROŚBA NIE POLECAĆ MI PROCESORÓW SKYLAKE!

Opublikowano

Potraktowałeś mnie jak kompletnego żółtodzioba, ale niech ci będzie, pomimo iż temat nie miał na celu zapytanie was "jaki komputer mam złożyć"

Jednak ustosunkuję się do twojej prośby i na siłę wepchnę wymagany formularz.

Opublikowano

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

4 miesiące

W takim razie zapraszamy za 4 miesiące, nie wcześniej niż tydzień przed kupnem. Składanie tego zestawu w chwili obecnej to marnowanie zarówno Twojego jak i naszego czasu.

Opublikowano

Coś polecić zawsze można, ale ceny części komputerowych się zmieniają z biegiem czasu, z kursem walut, z popularnością etc etc.

Teraz można złożyć komputer za 3k, który za 4 miesiące będzie wart dajmy na to 2,2k. Nigdy nic nie wiadomo.

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

Coś polecić zawsze można, ale ceny części komputerowych się zmieniają z biegiem czasu, z kursem walut, z popularnością etc etc.

Teraz można złożyć komputer za 3k, który za 4 miesiące będzie wart dajmy na to 2,2k. Nigdy nic nie wiadomo.

Równie dobrze dolar może wzrosnąć do 6 złotych i sprzęt warty dzisiaj 4k za te 4 miesiące będzie kosztował 5000 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...