Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Procesor - zbyt wysoka praca

Kanron

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mam problemy z procesorem. Jego praca jest zbyt wysoka przez co mam straszne lagi za równo w grze jak i przeglądarce. Nie wiem jakie funkcje mogę wyłączyć by czegoś nie zepsuć. Myślałem o formacie ale jest taki problem ze to nedbuk (nie wiem jak się to pisze ) i nie ma w nim stacji dysków mam windowsa 7. Słyszałem że da się zrobić formata bez płyty czy to prawda?

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Format jest dostępny bez płyty, przy użyciu pendrive.

Nagrywasz iso na pendrive np: programem rufus

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Opublikowano

I co wam da nazwa procesu? Jak będzie to plik systemowy to co zalecicie? Usunąć go z dysku? Bezsensowne porady. 

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Sprawdzimy, czy to proces systemowy, czy może ma odpalone jakieś SuperPi w tle. 

Jeżeli to plik/usługa systemowa, to nie usunąć, a naprawić (tak, to możliwe). 

Twoja rada za to jest bardzo mądra - format. Ale przed tym wykonaj logi FRST - w jakim celu, skoro chwilę później będę formatować dysk?

ㅈㅈ.

Opublikowano

Zobacz w autostart co tam ciekawego jest.

Być może coś z tamtąd obciąża zbyt wiele procesor.

A co autostart ma do procesora ?

edit:

Chłopaki w poniedziałek sprawdzę wasze rady. Aktualnie nie jestem na swoim kompie.

Dam znać wielkie dzięki na dzień dzisiejszy .

Opublikowano

edit:

Chłopaki w poniedziałek sprawdzę wasze rady. Aktualnie nie jestem na swoim kompie.

Przez autostart uruchamiane są programy które wykorzystują procesor. Być może masz jakiegoś wirusa, przykładowo bitcoin miner'a. 

Lepiej zrobić to przez FRST gdyż widzę wszelkie zakątki systemu. 

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Sprawdzimy, czy to proces systemowy, czy może ma odpalone jakieś SuperPi w tle. 

Jeżeli to plik/usługa systemowa, to nie usunąć, a naprawić (tak, to możliwe). 

Twoja rada za to jest bardzo mądra - format. Ale przed tym wykonaj logi FRST - w jakim celu, skoro chwilę później będę formatować dysk?

Gdzie napisałem żeby formatował system? Jestem przeciwny takim działaniom. Naucz się czytać ze zrozumieniem, kidmoderatorowi jest to bardzo przydatne. 

Nie ucz ojca dzieci robić. 

Opublikowano

­Sprawdź czy masz włączone indeksowanie plików na dyskach twardych. Dodatkowo jak zacznie Ci się znów ciąć Włącz Ctrl+ Shift+ Esc i zobacz który proces zżera Ci procesor i podaj nazwę.

41468d1996045.gif

Opublikowano

edit:

Tak jak pisze kolega wyżej.

W autostarcie mogą uruchamiać się programy, które odrazu gdy włączasz system (gdy ci się zaladuje) one się włączają i obciążają procesor.

To tak samo jakbyś włączył ze 3x Gta5, albo FarCry lub jakąś ciężką grę / program.

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...