Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dentysta

Hardiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w dentysta leczyl zeby? Czy bylo cos czuć, bolało mocno? Chodzi mi o prywatne gabinety, sam chcialbym go odwiedzic, ale co jak co, ale dentysty to nie lubie bardzo, szczegolnie LECZENIE. Juz wolalbym isc na wyrwanie zeba niz to robic. Ze znieczuleniem nie czuc? Bo w dziecinstwie tak to bolalo i darłem jape, ze nie chce powtorki

Opublikowano

Ze znieczuleniem nie boli, ale czuć dyskomfort. Zależy jeszcze co jest robione, bo np. przy leczeniu kanałowym jest nieprzyjemnie. W dzieciństwie pewnie Tobie podawali znieczulenie w postaci maści, a ono jest o stokroć słabsze od tego podawanego przez strzykawę. ;) 

Opublikowano

Ze znieczuleniem nie boli, ale czuć dyskomfort. Zależy jeszcze co jest robione, bo np. przy leczeniu kanałowym jest nieprzyjemnie. W dzieciństwie pewnie Tobie podawali znieczulenie w postaci maści, a ono jest o stokroć słabsze od tego podawanego przez strzykawę. ;)

Przy leczeniu facetka mowila, ze nie podaje znieczulen(panstwowa klinika).

Juz wole dyskomfort, bo bol jest nie do wytrzymania, a do tego dochodzil zapach spalonej prochnicy.

Chyba, ze w gabinetach maja nowe wiertarki.

Opublikowano

Przy leczeniu facetka mowila, ze nie podaje znieczulen(panstwowa klinika).

Juz wole dyskomfort, bo bol jest nie do wytrzymania, a do tego dochodzil zapach spalonej prochnicy.

Chyba, ze w gabinetach maja nowe wiertarki.

Niemożliwe, że nie podaje, bo tego bólu nie idzie wytrzymać (chyba, że jakiś masochista się trafi to ok).  A zapach jest niezależny od sprzętu. :)

Opublikowano

Mi zaczął robić kanałowe bez znieczulenia, bo myślał że nerw jest martwy...

Trochę bolało ale idzie wytrzymać.

Pozniej dał zastrzyk i już nic nie czułem.

Opublikowano

Jak w dentysta leczyl zeby? Czy bylo cos czuć, bolało mocno? Chodzi mi o prywatne gabinety, sam chcialbym go odwiedzic, ale co jak co, ale dentysty to nie lubie bardzo, szczegolnie LECZENIE. Juz wolalbym isc na wyrwanie zeba niz to robic. Ze znieczuleniem nie czuc? Bo w dziecinstwie tak to bolalo i darłem jape, ze nie chce powtorki

Najlepiej iść póki nie boli ząb. Mnie bolał to podczas zatruwania go gdy wiercił trochę pobolewało, teraz czekam na kanałówkę która ma niby nie boleć bo ząb będzie martwy + znieczulenie.

Najlepiej iść jak najszybciej jak ząb nie boli wtedy pod znieczuleniem nic nie czuć :D

Opublikowano

Podobno na niektórych znieczulenie działa bardzo słabo, zawsze możesz powiedzieć dentyście żeby Ci sporo tego wstrzyknął. Ogólnie nic nie czuć, nawet przy leczeniu kanałowym nie odczuwałem nic wielkiego, choć na pewno jest to trochę niekomfortowe (ale to i tak nic przy bólu chorego zęba przed wzięciem jakichś proszków). Jednym słowem: nie ma się czego bać, chyba w dzisiejszych czasach nikt nie uniknie tej nieprzyjemnej wizyty, więc wcześniej czy później będziesz musiał tam się wybrać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...