Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Banowanie postaci

UpDaTeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, jest jakaś informacja dotycząca zmian w banowaniu postaci w lobby? Człowieka szlag może trafić że za niezbanowanie od razu wyrzuca z kolejki, kiedyś ktoś nie banował i po prostu był ban mniej. Teraz w serii dwa razy nie zbanowałem postaci bo nawet zminimalizowane okienko mnie nie powiadomiło o mojej kolejności i seria poszła się kochać. 

Zakładam że ten problem nie tyczy się wyłącznie mnie, ktoś coś?

Specjalista
Opublikowano

Miałem z tym problem, jak ludzie jeszcze się nie przyzwyczaili przez pierwsze dwa dni, a to że nie zwracasz uwagi na grę, to twoja wina ;)

Opublikowano

Miałem z tym problem, jak ludzie jeszcze się nie przyzwyczaili przez pierwsze dwa dni, a to że nie zwracasz uwagi na grę, to twoja wina ;)

Bez przesady, ta kolejka jest cholernie długa, nie dziwne, że ludzie coś robią innego podczas czekania.

@WhR tutaj nie ma "według mnie", kolejka po prostu trwa dłużej przez bany podzielone przez 3 osoby i wybieranie jakim championem chciałoby się grać (co jest bez sensu bo większość albo nie pickuje, albo pickuje byle gówno by trolle nie zbanowały bo nie spodobał im się pick)

6LbMtBd.jpg

Specjalista
Opublikowano

Bez przesady, ta kolejka jest cholernie długa, nie dziwne, że ludzie coś robią innego podczas czekania.

Według mnie jest szybsza niż poprzednia, każdy wybiera postać i już ją ma

Opublikowano

Kilka minut dłużej w queue oszczędza Ci nerwów związanych z graniem linii, której nie chciałeś grać dołączając do lobby. Nie mam problemów z dostosowaniem się do nowego champion selectu.

Specjalista
Opublikowano

@WhR tutaj nie ma "według mnie", kolejka po prostu trwa dłużej przez bany podzielone przez 3 osoby i wybieranie jakim championem chciałoby się grać (co jest bez sensu bo większość albo nie pickuje, albo pickuje byle gówno by trolle nie zbanowały bo nie spodobał im się pick)

Nie wiem na jakiej dywizji grasz, ale u mnie to wygląda w sposób następujący, każdy wybiera championa, banują według własnej woli lub gdy ktoś poprosi o jakiegoś bana, nikt się nie wykłóca o linie, każdy akceptuje wciągu kilku sekund, rozpoczyna się gra, według mnie jest ładniej, szybciej i wygodniej

Opublikowano

według mnie bez sensu jest fakt wyrzucenia z lobby jeśli się nie zbanuje bohatera, tragedia się nie dzieje a wkur na maksa

Opublikowano

Serio? Jednak polakowi nie dogodzisz... Zrobili z*******a kolejkę to teraz płaczą bo im nie pasuje kliknąć akceptuj, no kuhwa...

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

­Również nie mam z tym problemów. Pewnie za pare gier się przyzwyczaisz. Zrobili ciut dłuższą kolejke, ale chociaż masz dzięki temu swoją linię, więc przestańcie już marudzić. :v

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Bardzo dobrze, że tak zrobili :) Nie ma afków ani trollów (w 99% przypadków). Może fakt, że trwa to z 2-3 minutki dłużej ale to cena jaką musisz zapłacić za swobodną grę na ulubionym lane :) Raczej tego nie zmienią ;)

916741414680034286162.png

Opublikowano

Mam pytanie, jest jakaś informacja dotycząca zmian w banowaniu postaci w lobby?

Jest.

bo nawet zminimalizowane okienko mnie nie powiadomiło o mojej kolejności

Fakt, to akurat czasami irytuje, ale mimo to idzie się przyzwyczaić. Mimo wszystko lepiej grać swoją linię i stracić więcej czasu w lobby niż potem irytować się in game :>

giphy.gif

Opublikowano

Raz czy dwa na początku nie zbanowałem a tak to trzeba sobie radzić i co chwilę zerkać. Ja zazwyczaj jak np. oglądam coś to mam kursor na zminimalizowanym LoL'u i cały czas wszystko widzę. Lepiej jest niż było bo poczekasz i przynajmniej nie grasz mida w dwóch czy trzech albo na jungli. Na początek sezonu jak dywizje są wymieszane łatwo o coś takiego.

Opublikowano

A mi to pasuje. Ile razy mialem sytuacje typu (oczywiscie w starym lobby) goscia na first picku szybko banujacego oraz pickujacego swoja postac. Nastepnie idacego srac, jesc, isc na facebooka czy nie wiem co tam przypominal sobie o grze w 10 minucie i jedyne co umial napisac to "sorry guys". 
Teraz to przynajmniej ludzie ogarniaja bo wiedza ze musza caly czas sprawdzac czy maja pickowac banowac czy co tam jeszcze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...