Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klient FTP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialbym utworzyc klienta ftp do vps debian 7 64 bit

Chodzi i o to że tek lient ftp mialby dostep do 1 folderu tylko 1 i do niego by gowrzucalo przykladowow /home/serwer <---- I w tym katalogu serwer moze wszsytko robic ale nie moze przesc do home itd. W takalogu serwer ma pelna wladze oraz jak sie zaloguje od razu do niego trafia i moze tworzyc sobie nowe foldery itd. Dodam jeszcze ze juz posiadam ProFTPD

Prosił bym o nie pisanie wyszukacj w google bo juz szukałem ale dopiero co zaczynam prace z tym systemem

Opublikowano

To sobie poszukaj dowolnego tutorialu jak uruchomić ftp na debianie, nie szukałeś na google bo już dawno byś znalazł

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@up dziekuje za wspaniałą pomoc mam rozumieć ze wszstko juz najde na google w takim razie nie potrzeba juz forum

I jeszcze dopisalem ze szukalem w google

Jestem osoba bez zadnej znajomosci tego systemu chce tylko 1 rzecz ustawic nie zrozumie całośc 

Opublikowano

Dlatego znajdź program jaki będziesz potrafił skonfigurować. Większość konfiguracji serwera ftp to zabawa z plikami konfiguracji .

Skoro masz już serwer, vps powinien mieć tam jakiś to przeczytaj sobie instrukcje w manach ( pomoc systemu )  jak go skonfigurować i nadać prawa do katalogów jakie chcesz. 

Nie wiem jak możesz mieć problem z google skoro na podstawie frazy co podałem jest dziesiątki tematów : https://www.google.pl/search?q=jak+uruchomi%C4%87+ftp+na+debianie&gws_rd=ssl

By poszukać jak na vps postawić i ustawiać serwer wystarczy dopisać frazę  VPS do tego szukania

Konfiguracje ProFTPD też znajdziesz na google, nikt nie będzie szukał i przepisywał specjalnie tutorialu z innej strony na to forum.  JJak masz problem ze znalezienie to tu prosy tutorial : http://www.ulos.pl/proftpd-serwer-ftp-na-linuxa-wirtualni-uzytkownicy-,2.html

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...