Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak podtrzymywać proces- vps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie czy da się jakoś podtrzymać proces gdyby się wyłączył? Np mam proces który włączam screen node plik.js i nieraz to się wyłączy... da się jakoś kontrolować ten proces skryptem czy czymś?

Opublikowano

Witaj,

Możesz to zrobić cronem,

http://www.cyberciti.biz/faq/how-do-i-add-jobs-to-cron-under-linux-or-unix-oses/

Z drugiej strony, hmm, skoro uruchamiasz screenem i w między czasie nie restartujesz maszyny lub sama się nie wyłącza, to nie ma prawa zabijać proces. Zerknij do logów, zapewne bardzo szybko się kapniesz w czym może być problem, bo tam będzie pisało czarno na białym w czym problem.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

Poszukaj logów od bota, jeśli ich nie będzie sprawdź tu: /var/log/kern.log

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

to chyba nie to :#

Jan 31 04:26:23 vpsnprbe kernel: imklog 5.8.11, log source = /proc/kmsg started.
Jan 31 10:44:30 vpsnprbe kernel: imklog 5.8.11, log source = /proc/kmsg started.
Feb  1 16:52:04 vpsnprbe kernel: imklog 5.8.11, log source = /proc/kmsg started.
Feb  2 06:51:45 vpsnprbe kernel: imklog 5.8.11, log source = /proc/kmsg started.
Feb  2 14:38:50 vpsnprbe kernel: imklog 5.8.11, log source = /proc/kmsg started.
Feb  3 12:00:45 vpsnprbe kernel: imklog 5.8.11, log source = /proc/kmsg started.
Feb  4 02:42:17 vpsnprbe kernel: imklog 5.8.11, log source = /proc/kmsg started.

Opublikowano

Jest pakiet na npm, mianowicie forever, który sprawia, że aplikacja uruchomiona w środowisku Node.js będzie zawsze wykonywana (stąd nazwa). https://github.com/foreverjs/forever

Na podobnej zasadzie działa deploy do infrastruktury PaaS.

Opublikowano

Aby wyłączyć skrypt, wystarczy posłużyć się akcją stop, np:

forever stop sell.js

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...