Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oprawa foliowa zapobiegnie niszczeniu okładki książki?

Etaku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupilem sobie wczoraj ksiazke z twarda okladka i juz ma kilka rysek a bede ja uzywal przez minimum kilka msc-y i juz mnie ciarki przechodza jak ta ksiazka bedzie wygladac xD.

I mam pytanie czy oprawa foliowa zapobiegnie rysowaniu sie okladki ksiazki, czy te oprawki cos daja w ogole?

Opublikowano

Do czego ta książka? oczywiście, że przed jakimiś rysami i brudem ochroni okładkę, ale jak sprzedasz jej kose to nie bardzo. Jak książka do  szkoły to bez sensu z tymi okładkami bo i tak potem sprzedaje się książki za 50% ceny nie ważne czy ma rysy czy jest po gang bangu:) nwm co Ty robisz z książkami, że wiesz co się z nią stanie za kilka msc. Nie kop, nie podpalaj, nie rzucaj i będzie cała. Okładki nosiłem na książkach w żłobku potem szkoda miedziaków lepiej sobie kup "Frugo" za to.

Opublikowano

Ksiazke kupilem do programowania wiec bede z niej korzystal conajmniej kilka msc-y i zadalem to pytanie czy warto przejsc sie do ksiegarni i kupic oprawe, masz racje powinno cos tam pomoc. Co ja robie z ksiazkami, ze wiem co sie znia stanie po kilku msc? Kilka razy otworzylem i juz ryski ma (wystarczylo lekko ja odsunac) a to jest czarna okladka i oczoje... z nimi wyglada, a wole zadbane ksiazki (z wyjatkiem szkolnych).

A co do ksiazek do szkoly w zyciu bym ich nie oprawial.

Tmt mozna zamknac chociaz jeden czlowiek z tego forum odpowiedzial, za co jestem Tobie wdzieczny, dzieki like&naj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...