Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RAMy z różnymi częstotliwościami

3par

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam laptopa Asus A53S. Chciałbym go rozbudować (RAM) i tu nachodzi mnie pytanie. Speecy pokazuje, że pamięci chodzą mi na bodajże 900 MHz. Chciałbym kupić kość o częst. 1600 MHz. Czy będą one współpracowały? Przez ostatnie 6 lat miałem kości różnych firm więc chyba z tym problemu nie będzie.

//EDIT: Sprawdziłem jeszcze raz w speecy i pokazuje 665Mhz.

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Co to za specy co głupoty pieprzy, musiał byś mieć założone aktualnie minimum 1800 Mhz pamięci i jeszcze musiał by ci tak laptop działać a nie może 

Kup 1600, będą działały tak jak  pamięci już założone. Czy zadziałają razem to się dowiesz dopiero jak sprawdzisz.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Znowu ty ze swoimi głupotami ? Ma kupić wolniejsze pamięci niż ma i będą przy okazji działały lepiej  ?

W tym laptopie używa się RAM 1600 MHz , czyli częstotliwość pracy maksymalną mają 800 MHz a nie 667 MHz

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

­W tym laptopie rozbudowa RAMu mało CI da. Lepszy skok wydajności przyniesie Ci wymiana dysku ze starej 320 na SSD.

Bynajmniej dla pewności byś nie kupił syfu. Ściągnij sobie AIDA32 lub Everest sprawdź co za ram już masz, ogólnie co masz w lapku. Wówczas myśl co można zmienić.

4 a 8 GB ramu w takim lapku to raczej żadna różnica

41468d1996045.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...