Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V - Gra ścina na GTX 550Ti, mimo, że spełniam wymagania

MoleQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z GTA 5. Otóż kiedyś grałem normalnie, w stałych 30-40 fps, ale ostatnimi czasy strasznie zaczęło mi ciąć, fpsy spadały do około 10, nie dało się grać. Gram na totalnie najniższych możliwych ustawieniach, a minimalne wymagania spełniam.

Mój sprzęt:

Intel Core i5-2400 3.1GHz

NVIDIA GeForce GTX 550Ti 1024MB

RAM 2x2GB DDR3 1333Mhz

Windows 8.1 64-bit

Minimalne wymagania GTA 5:

Procesor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz lub lepszy
Karta Graficzna: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB lub lepsza
DirectX: wersja 10.0
RAM: 4 GB pamięci RAM
Miejsce na Dysku: 65GB
System operacyjny: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*NVIDIA video card rekomendowana dla systemu Vista)

Problem pojawił się tak "nagle" bo jak pisałem, kiedyś grałem bez problemów. Myślałem że to wina dysku bo tamten był stary i miał masę błędów, ale wymieniłem dysk na WD Caviar Blue 500GB SATA II i nadal to samo. Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje?

Opublikowano

Masz zaktualizowane sterowniki?

Aktualnie gram na wersji 350.12 - mają one poprawiać wydajność w GTA V i rzeczywiście w moim przypadku jest chyba nieco lepiej, ścinki dalej są, ale nieco mniejsze i jest troszkę lepiej niż wtedy jak grałem na najnowszych, co nie zmienia faktu że nadal tnie a nie powinno i utrudnia to rozgrywkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...