Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop...

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie :D

Uznałem,że nie będę upgrade'ował mojego stacjonarnego kompa,ponieważ w sumie za 1,5 roku wyjeżdżam na studia,a komputer pewnie zostałbym w domu...a i tak gram w miarę proste gry typu Crossfire,War Thunder(no tu już trochę wymagająca),ale ogólnie ciągle przeglądam neta,a jak będę miał laptopa to i kłótni z rodzeństwem nie będzie :D

Czy znajdzie się coś wydajnego do wyżej wymienionych czynności tak do 2500 zł?

I może też jedną propozycje do 3000 zł :) 

Może być też urządzenie 2w1 :)

Opublikowano
1) Kwota przeznaczona na zakup: 

2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):

3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)

4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):

5) Osobiste preferencje:

6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

1.Kwota:2500-3000 zl
2.Rozmiar matrycy: wieksza niz 13 cali xD
3.Zastosowanie: Gry(Crossfire,War thunder,moze cs go/lol,ale watpie xD )filmy,przeglądanie fb itp
5.Stawiam głównie na wydajność :D
6.Fajnie jakby byl Win 10 lub 8.1 z możliwością darmowej instalacji 10

@Gajwer to polecisz coś? :/

Opublikowano

Lenovo Z70-80 (80FG00BUPB)  2 999 zł

jedyny rozsądny lapek do 3000zł

i5-5200U (2.2 GHz, 2.7 GHz Turbo, 3 MB Cache)

8 GB DDR3 (1600 MHz)

hybrydowy (magnetyczny 1000GB + flash 8GB)

NVIDIA GeForce 840M 2048 MB

Windows 8.1 (64-bit)

do tego matowa patryca 17.3 cala 1920x1080

Opublikowano

Edit

Jeżeli kupię laptopa bez systemu,a mam swojego win 7 na pendrivie to pierw w biosie mam dat bootwanie na pendrive'a?

Opublikowano

@Swifty czy musi być to nowy laptop, i nowy model?

Bo za tą kwotę masz słaby komputer w porównaniu z Lenovo Y500, czy Y510p gdzie za 3000zł masz i7-4720QM i dwie karty graficzne działające w SLI GT755 (lub GT650, GT750- zależy od modelu).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Edit

Jeżeli kupię laptopa bez systemu,a mam swojego win 7 na pendrivie to pierw w biosie mam dat bootwanie na pendrive'a?

Tak na pendrive bootowanie i jazda ;)

Opublikowano

Nie. Nie powinieneś ale jak chcesz miec 100 % pewnośc to musisz pisac do serwisu swojego.

Np na facebooku w przypadku Lenovo.

Albo zadzwonić na infolinie

Opublikowano

Musi być nowy...

Z Gajwerem doszliśmy do http://www.x-kom.pl/p/261146-notebook-laptop-156-lenovo-y50-70-i5-4210h-8gb-256-gtx960m.html?partnerid=100448925&sm12=MzU=&ts=1454757953&token=276263bcd69fd24f16fa48c9f05b249a no kosztuje 3500zł,ale odczekac moge ten miesiac ;p

To jak to z tym windowsem?

NIE BIERZ TEGO GOWNA ODRADZAM Z CALEGO SERCA!!! problemy z throttlingiem, nie da sie grac 30 minut w gta bo jest cieplejszy niz karloryfer odkrecony na maksa, c*****y touchpad, karta wifi jest tak c*****a ze internet w pokoju obok jest nie mozliwy bo co chwile rozlacza, w c**j rysująca się klawiatura, szanuje sprzecik jak nie wiem co ale juz mam mikro ryski na spacji, pierdoląca się matryca juz mam drugą białą kropke która zrobiła się bez powodu, jeżeli nie wierzysz - poczytaj o tym modelu na internecie przeczytasz dokladnie to samo co wymienilem ;) najgorszy zakup w moim zyciu odradzam z calego serca. 

Kupilem ten model bo tak samo @Gajwer mi go polecil i to byl najgorszy zakup w moim zyciu.

A i pytanko...czy po otwarciu pokrywy można stracić gwarancję? :P 

Jezeli jest plomba to tak po otwarciu tracisz gwarancje

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Niestety muszę się zgodzić, dystrybucja polska jest zryta i strasznie wadliwa. Chyba musieli przeznaczyć na nią wybrakowane modele albo najniższej klasy. Znajomi mają 2 takie same laptopy tylko dystrybucję UK  i brak w nich typowych usterek 

Niestety by mieć wersję lepszą trzeba zakupić minimum model z i7 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@_xer0s

Zdaża sie wadliwy model, ale to juz niestety NIE moja wina dlatego ZAWSZE zawsze zachęcam do kupna przez internet masz 14 dni zwrotu nie pasuje laptop oddajesz.

Chociaż tak z połowa tego NIE moge sie zgodzić

Mój współlokator ma ten model tez mu go polecam NIE MA żadnych z tych problemów: ani z matryca jest wręcz zadowolony z jakosci IPS wczesniej mial tandetny HP z TN

Klawiatura jest wygodna bardzo, to ze sie rysuje ma juz go 4 miesiace i żadnej ryski...

Throttlingu równiez NIe ma tempratury nie przekraczaja 70 stopni po kilku godzin grania. Choć używa i tak podkładki ale i tak w życiu by mu tak tempratur nie zbiły

Wifi tez nie ma problemów - ale słyszałem ze niektóre modele miały ale to stare wersje z GTX860m. - potem dopiero nowe sterowniki wyeliminowały problem.

Moj y510p czyli starszy model y50-70 mial problem z wifi i tez pobranie NAJNOWSYZCH sterowników ze strony producenta KARTY sieciowej załatwiły sprawe.

Co człowiek to opinia. Ale na to juz nie mam wpływu

Opublikowano

@_xer0s

Zdaża sie wadliwy model, ale to juz niestety NIE moja wina dlatego ZAWSZE zawsze zachęcam do kupna przez internet masz 14 dni zwrotu nie pasuje laptop oddajesz.

Chociaż tak z połowa tego NIE moge sie zgodzić

Mój współlokator ma ten model tez mu go polecam NIE MA żadnych z tych problemów: ani z matryca jest wręcz zadowolony z jakosci IPS wczesniej mial tandetny HP z TN

Klawiatura jest wygodna bardzo, to ze sie rysuje ma juz go 4 miesiace i żadnej ryski...

Throttlingu równiez NIe ma tempratury nie przekraczaja 70 stopni po kilku godzin grania. Choć używa i tak podkładki ale i tak w życiu by mu tak tempratur nie zbiły

Wifi tez nie ma problemów - ale słyszałem ze niektóre modele miały ale to stare wersje z GTX860m. - potem dopiero nowe sterowniki wyeliminowały problem.

Moj y510p czyli starszy model y50-70 mial problem z wifi i tez pobranie NAJNOWSYZCH sterowników ze strony producenta KARTY sieciowej załatwiły sprawe.

Co człowiek to opinia. Ale na to juz nie mam wpływu

Poczytaj dokładnie o tym modelu na necie, wyczytasz dokładnie to samo co wymieniłem wyżej.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Co mu da czytanie, to nie jest jeden model tylko cała seria z tym samym numerem modelu.

Inne procesory, całkowicie inne grafiki, trochę inna płyta główna, inny rodzaj chłodzenia, nawet inny materiał użyty na obudową, całkowicie rożne modele matryc od gównianych HD do FullHD czy nawet 4K w drogich modelach a nadal ten sam model.

Ty usiłujesz na podstawie jednego modelu z serii oceniać wszystkie, a to nie jest możliwe.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Posiadam lenovo y50-70 i nie narzekam naprawdę. Nie mam z nim żadnych problemów ani nic podobnego. Posiadam karte graficzną gtx 960m jak i 16 gb ramu procek i7 4720 hq. Wprowadziłem małą optymalizacje do tego laptopa. Tzn.

Ściągasz sobie msi affterburner i instalujesz razem z aplikacją rivastatistic server czy coś takiego. Po zainstalowaniu tego wszystkiego w prawym okienku szukasz RiviaTunerStatistic server, uruchamiasz to i szukasz "framerate limit" i podajesz tam liczbę 40 lub 30. Co to powoduje? Ograniczenie FPS do 40 lub 30. Zalezy ile ustawisz. Jezeli przegrzewa Ci sie procesor ustaw sobie w opcjach zasilania najlepiej w trybie zrównoważonym maksymalny stan procesora 99 % spowoduje to wyłączenie turbo.

Co dzięki temu osiągnąłem? Moja karta graficzna podczas grania w wiedźmina 3 jest używana w około 60-70 % co powoduje utrzymanie się temperatury na około 61-68 °C lub mniej. Procesor posiada wtedy temperaturę około 68-71 °C. Gdy dołożysz do tego dobrą podkładkę temperatury obniżą się nawet o 3-4 °C.

Jest jeszcze inna metoda na polepszenie temperatur ale jest ona już bardziej skomplikowana no i niestety powoduje ona utratę gwarancji. O co mi chodzi? Z tyłu laptopa jest jakby upiększenie go dodanie do niego jakiś siateczek no ale o co chodzi, musimy wyciąć to tworzywo za tymi siateczkami, możemy też wyjąć materiał który chroni nasz laptop przed dostaniem się do niego kurzu w tym akurat nie wiem czy spowoduje to utratę gwarancji ale na pewno spowoduje to szybsze kurzenie się "wiatraczków" przez co częstsze rozkręcanie go i czyszczenie sprężonym powietrzem.

Wymieniać pasty nie możemy powoduje to utratę gwarancji.

Laptopa polecam w 100% jest to mój pierwszy laptop, używałem stacjonarki.

Ps Gajwer Dziękuje Ci jeszcze raz za polecenie tego laptopa. :)

Dodaje filmik z wiedźminem 3 pokazujący różnice między 30 i 60 fps. Na moje oko różnica jest ale mała, nie przeszkadza w płynności grania, polecam ustawienie 32 FPS lub 40.

@_xer0s

Polecam zakutalizowanie Biosu i logiczne myślenie. ;) To że niektórzy kupują laptopa "GAMINGOWEGO" i nie potrafi poradzić sobie z niektórymi problemami to naprawdę ameby umysłowe.

Opublikowano

Co mu da czytanie, to nie jest jeden model tylko cała seria z tym samym numerem modelu.

Inne procesory, całkowicie inne grafiki, trochę inna płyta główna, inny rodzaj chłodzenia, nawet inny materiał użyty na obudową, całkowicie rożne modele matryc od gównianych HD do FullHD czy nawet 4K w drogich modelach a nadal ten sam model.

Ty usiłujesz na podstawie jednego modelu z serii oceniać wszystkie, a to nie jest możliwe.

@Domisiek

Nie ma problemu cieszę się że jesteś zadowolony.

@_xer0s

Przykro mi z tego powodu ze nie jesteś zadowolony ale to nie z mojej winy. Chciałbym Ci jakoś pomoc ale nie jestem wstanie.

Jeśli uważasz ze laptop jest wadliwy możesz go oddać do serwisu, jak dobrze sie pokłucisz będziesz miał wymiane na inny sprzet w tej cenie lub inny za dopłata 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...