Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Co wybrać?

Hraklo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka, gram glownie normale/aramy 2-3mecze codziennie wieczorem dla rozluznienia, rankedy mnie nie interesuja

do wyboru mam sporo postaci, ktore jakkolwiek ogarniam [wiem co skladac, jakie skile kiedy uzywac] wiec chcialbym abyscie pomogli mi wybrac:

1. twitch
  2. miss fortune
  3. varus
  4. teemo
  5. katarina

mozecie podsunac od razu dwie postacie bo mam aktualnie ok 13k pz

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Teemo :DTeemo rządzi ;)

Jeśli wiesz jak grać Teemo, jesteś najlepszy :)

full_logo_mini.png  PluginController - plugin Spigot do zarządzania swoimi pluginami. Włączaj i wyłączaj pluginy, przeładowywuj je, pobieraj nowe pluginy z repozytorium Spigota - wszystko z poziomu serwera!

PluginController na spigotmc.org

Opublikowano

ja polecam Twitch albo Fortune

wlasnie w ostatniej rotacji gralem sporo mf'ka i mega mi sie spodobala, a w obecnej rotacji twitch rowniez robi pogrom i mam mega dylemat pomiedzy tymi dwiema postaciami

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Ja wybrałbym Miss Fortune i Katarine.

Miss Fortune w early jak i w late sporo bije, jest szybka gdy kogoś goni i spowalnia z E, może zrobić spore obrażenia z Q, atak. W team fightach może stać tam gdzie nikt jej nie zabije i tylko sięgać ultem, wiec jest to dobry pick na arama jak i na normala.

Katarina na początku może jest słaba ale w late może zrobić solo pente, combo "QEWR". Nawet jeśli idzie Ci kiepsko, w odpowiednim momencie r w team fighcie i już jesteś nafeedowany. Na aramach bardzo się sprawdza kata, jednak przy bardziej doświadczonych graczach ciężko jest grać, gdyż od razu ją stunują, ale mimo wszystko i tak robi sporo a przez jej pasywkę (skraca czas odnowienia wszystkich umiejętności o 15 sekund) gra jest jeszcze łatwiejsza i po zabiciu dzięki E można łatwo uciec lub zabić kolejnego przeciwnika.

Opublikowano

Ja wybrałbym Miss Fortune i Katarine.

Miss Fortune w early jak i w late sporo bije, jest szybka gdy kogoś goni i spowalnia z E, może zrobić spore obrażenia z Q, atak. W team fightach może stać tam gdzie nikt jej nie zabije i tylko sięgać ultem, wiec jest to dobry pick na arama jak i na normala.

Katarina na początku może jest słaba ale w late może zrobić solo pente, combo "QEWR". Nawet jeśli idzie Ci kiepsko, w odpowiednim momencie r w team fighcie i już jesteś nafeedowany. Na aramach bardzo się sprawdza kata, jednak przy bardziej doświadczonych graczach ciężko jest grać, gdyż od razu ją stunują, ale mimo wszystko i tak robi sporo a przez jej pasywkę (skraca czas odnowienia wszystkich umiejętności o 15 sekund) gra jest jeszcze łatwiejsza i po zabiciu dzięki E można łatwo uciec lub zabić kolejnego przeciwnika.

taki bedzie najprawdopodobniejszy wybor, a potem gdy znow uzbieram pz dokupie sobie twitcha i zaczne nim wiecej grac normali by wiecej ogarniac

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Jak jesteś na jakichś niższych dywizjach to najlepszym wyborem będzie katarina dzięki temu, że dobrze nią się snowballuje.

I waląc przyciskami na ślepo idzie dobre dps wypluć byle by się nią dobrze wbić unikając cc.

Z tych 5 postaci zdecydowanie bym polecił katarinę.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Z tych, co podałeś to Miss Fortune. Dobry dmg, łatwe carry. Świetna w late.

Jak jesteś na jakichś niższych dywizjach to najlepszym wyborem będzie katarina dzięki temu, że dobrze nią się snowballuje.

I waląc przyciskami na ślepo idzie dobre dps wypluć byle by się nią dobrze wbić unikając cc.

Z tych 5 postaci zdecydowanie bym polecił katarinę.

jeden cc i kata jest useless :D

Opublikowano

Z tych, co podałeś to Miss Fortune. Dobry dmg, łatwe carry. Świetna w late.

jeden cc i kata jest useless :D

Dlatego sztuka gry katariną polega na tym, żeby wbić wtedy jak ennemy wywalą cc.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

miss fortune(polecam):

+mobilna(pasyw)

+duży dmg z Q ,ułatwia lasthitowanie i można niemiłosiernie karać enemy

+po zmianie ult może zadawać crit

-brak ucieczki nasze E łatwo ominąć

Grana na adc(obecnie lepszy wybor)/mid ap

Varus:

+duży zasięg skilli

+duży dmg z Q

+ult przydatny w tf

+podstawowe autoattacki potrafią zadać naprawdę duży dmg dzięki W(tak samo jak E teemo)

-nwm nie grałem dużo tym championem

Grany na adc/mid(obecnie lepszy wybór)

Katarina:

+combo ktore robi ogromny dmg

+pasyw (reset skilli po zabiciu) czyni nas naprawdę niebezpiecznym

+Łatwe combo

+nasze E działa na wardy

-łatwo ją skontrować

-w early trochę kiepskie lasthitowanie(mały dmg z autoattacków+Q)

-jeśli wbijamy na kogoś i go nie zabijemy w tf to giniemy bo mamy wszystko na cd

-papierowa

Teemo:

+duży poke

+łatwe lasthittowanie

+grzybki które są po prostu op (ochrona przed gankami,wkurwiające dla enemy,często zdarza się że zabijamy kogoś przy powrocie jeśli dobrze mamy roztawione)

+mała postać tzw. yordl możliwość uniknięcia ataku przy wieży działa na topie od strony czerwonej i midzie od strony niebieskiej ustawiamy się tak za wieżą że przeciwnik nie może nas namierzyć

-nie doświadczyłem

Podsumowując myśle że obecnie teemo top i mf adc to najlepsze picki.Katarinę bardzo łatwo skontrować,varus jest bardzo manożerny na midzie.Twitchem nie grałem więc nwm

Napisałeś podsunąć dwie postacie.Tylko nwm jakie linie cb interesują jakiego typu mają być te postscie,czy mają być łatwe do gry ?

Z takich łatwych i do carry polecam:master yi,garen,jax,mundo

Opublikowano

Z tych wszystkich wybrałbym katę, odnośnie adc twitcha, który jest w miarę trudny / jeśli chcesz cos prostszego to mf-ka  : v 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...