Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślisice o zabezpieczaniu .NET?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślisice o zabezpieczaniu .NET? 

Jak dla mnie nie ma to już sensu można jedynie zabezpieczyć jakimś nie złamanym obfuscatorem żeby odgonić od programu skidów jak przysiądzie jakiś bardziej ogarniety Reverser i tak obfuscator poleci w 10/20/30/40 minut może nie bedzie to idealny Source Code ale jak ktoś bardziej przysiądzie to w ILu zrobi cuda z zreversowanym programem w .NET

Pisze to z doświadczenia.

ps. Nie pisać żeby używać confuserExów i innych tego typu obfuscatorów bo wyśmieje jak coś jest publicznie udostepnione to jest złamane po chwili.

+ dodam że ConfuserEx jest tak przejechany że nawet jego edycja nic nie da.

kwwLI6C.png

Opublikowano

Napisać własny packer, polegać w dużej części na serwerze. Jeżeli ktoś jest w znacznym stopniu zaznajomiony z RE, to pokona zabezpieczenia niezależnie od platformy.

Opublikowano

Napisać własny packer, polegać w dużej części na serwerze. Jeżeli ktoś jest w znacznym stopniu zaznajomiony z RE, to pokona zabezpieczenia niezależnie od platformy.

Nadal IL i Dumpy Pamieci pozostaja... co to za problem w ILu wywołać pokazywanie wszystkich stringów w massangebox'ie np

Native ma VMProtecta (Płatnego) który jest aktualnie od parunastu wersji nie zbrokenowany

.NET Ma TheMide który jest ciągle łamany 

A Packera Server-Side do tej pory jeszcze nigdzie nie widziałem.

kwwLI6C.png

Opublikowano

Nadal IL i Dumpy Pamieci pozostaja... co to za problem w ILu wywołać pokazywanie wszystkich stringów w massangebox'ie np

Native ma VMProtecta (Płatnego) który jest aktualnie od parunastu wersji nie zbrokenowany

.NET Ma TheMide który jest ciągle łamany 

A Packera Server-Side do tej pory jeszcze nigdzie nie widziałem.

Nie packer, tylko ładowanie danych lub wykonywanie różnych operacji po stronie serwera.
Opublikowano

ps. Nie pisać żeby używać confuserExów i innych tego typu obfuscatorów bo wyśmieje jak coś jest publicznie udostepnione to jest złamane po chwili.

+ dodam że ConfuserEx jest tak przejechany że nawet jego edycja nic nie da.

A ja polecam właśnie ConfuserEx'a, posiadam własną, zmodowaną wersję i wątpię, że chciałoby się komuś bawić w odpakowywanie tego ^^

Opublikowano

A ja polecam właśnie ConfuserEx'a, posiadam własną, zmodowaną wersję i wątpię, że chciałoby się komuś bawić w odpakowywanie tego ^^

Daj mi prostego CrackMe odeśle ci plik.

kwwLI6C.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...