Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Origin] Kradzież konta

gregus1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem przed chwilą zalogować się na swoje konto w Origin, aby zagrać sobie w Spore. Wpisuję swój adres

email i hasło, wyskakuje komunikat "Adres email lub hasło są nieprawidłowe". Próbowałem tak kilka razy, aż naszła

mnie potrzeba sprawdzenia poczty. Zalogowałem się i wpisuję do wyszukiwania frazę "origin". Moim oczom ukazały się

dwa podejrzane emaile. Po ich przeczytaniu, zorientowałem się, że ktoś mi ukradł konto.

Pierwszy mail:

Witaj gregus1234!

9 styczeń 2016 14:36:47 GMT 00:00 adres e-mail powiązany z Twoim kontem EA został zmieniony na następujący:

[email protected]<script data-cfhash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script>

Jeśli zmiana nie została zainicjowana przez Ciebie, kliknij tutaj, aby przywrócić poprzedni adres e-mail i zmienić swoje hasło. Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy, skontaktuj się z działem pomocy EA.

Przyjemnej zabawy!
Zespół EA

Oraz drugi mail:

Witaj gregus1234!

Twoje hasło zostało pomyślnie zmienione.

Jeśli zmiana hasła nie została dokonana przez Ciebie lub uważasz, że ta wiadomość jest wynikiem jakiegoś błędu, skontaktuj się z działem pomocy EA w celu uzyskania natychmiastowej pomocy.

Przyjemnej zabawy!
Zespół EA

Tak się zdenerwowałem, że chciałem znaleźć tego, który to uczynił. Znalazłem takie informacje:

http://www.ip-adress.com/trace_email/report.php?email=qyjsaeva780550%40yandex.ru

http://www.ip-adress.com/ip_tracer/93.158.134.89

W internecie wyczytałem, że z takim problemem należy zwrócić się do infoliini EA oraz należy podać podstawowe dane,

takie jak data urodzenia, faktury zakupu itp. Z tym ostatnim problemu nie będzie, ale jak się nie poda daty urodzenia,

to oni nawet nie pomogą. Co ja mam w tym wypadku zrobić?

EDIT:

Wystarczyło zadzwonić na infolinię pod numerem (+48) 223 970 840, podać swój pierwotny email,

wpisany przy zakładaniu konta, wejść na pocztę i słuchać dalszych instrukcji pomocy technicznej. Temat do zamknięcia.

76561198136531972.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...