Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 16 - Pad nie działa poprawnie

Koragos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam xD mam taki problem że gdy podłączam pada do komputera normalnie działa i chodzi tutaj o grę xD mam jakby co PC to wiadomo że fifa jest na pc i to oryginalna xD  ze ustawienia sa dziwne ale ja nic nie zmienialem robilem typu format programy do ustawiania pada ale o dziwo na tych programach (X360ce gamepad) normalnie działa pad ale przy fifie dostaje ruska xD i normalnie pad działa do profilu tzn. do wybierania profilu xD i mam wychodzenie na Y albo przelaczanie kartami na RB RT a ustawieniach mam klasyczny i pokazuje mi jakos inaczej i specjalnie zrobilem nowe konto i stare usunalem :v help me !:D

Opublikowano

Saitek p480

Link :

http://www.ceneo.pl/601728#tab=spec

Według listy padów rekomendowanych przez EA on nie jest kompatybilny z grą.

Ale skoro piszesz, że do momentu wejścia do menu działa, to raczej wina leży w ustawieniach sterowania i jego konfiguracji.

Normalnie powinno się wychodzić z gry poprzez naciśnięcie B, u Cb jest to Y. Czyli przykładowo w meczu strzelałbyś na bramkę przyciskiem, któremu normalnie przypisane jest podanie prostopadłe. Spróbuj wejść w ustawienia sterowania i jakoś to poprzestawiać.

Do podanie prostopadłe wybierz Y, do strzału B i zobacz po zapisaniu, czy zmieni się przycisk, którym wychodzisz z gry. Wstaw też tutaj zdjęcia z ustawień sterowania.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Zapomniałem dodać ze prawej gałki nie chce odczytać :v i nadal to samo zmieniłem wszystko jedynie to strzałki są na nominalnej pozycji i gałka lewa a reszta jest poustawiana jak ruska..

Screen daje po tym jak to zmieniłem a gram na klasycznym zwykłym ze B się strzela

zoeyJTR.jpg

Opublikowano

­

Zapomniałem dodać ze prawej gałki nie chce odczytać :v i nadal to samo zmieniłem wszystko jedynie to strzałki są na nominalnej pozycji i gałka lewa a reszta jest poustawiana jak ruska..

Screen daje po tym jak to zmieniłem a gram na klasycznym zwykłym ze B się strzela

zoeyJTR.jpg

No na klasycznych ustawieniach strzał powinien być na B, z resztą na alternatywnych tak samo.

Zamień A z X, a B z Y i po zapisaniu nowego sterowania powinno już działać, i być dobrze.

Opublikowano

Kolego nie zrozumiałeś mnie do końca.. tak miałem ustawione.. ale dałem ci ss'a po tym jak kazałeś mi pozmieniać i dupa i tam piszę ale nie dokończyłem ,,własne A" czyli jednak pad nie będzie działał i tyle :D ale dzięki że chciałeś mi pomóc ;V

Opublikowano

­

Kolego nie zrozumiałeś mnie do końca.. tak miałem ustawione.. ale dałem ci ss'a po tym jak kazałeś mi pozmieniać i dupa i tam piszę ale nie dokończyłem ,,własne A" czyli jednak pad nie będzie działał i tyle :D ale dzięki że chciałeś mi pomóc ;V

Czyli miałeś wcześniej strzał ustawiony na B, a z gry i tak wychodziłeś Y?

Zapisałeś te ustawienia Własne A?

Opublikowano

Tak :D mówię że zrobiłem reinstall FIFA i ustawienia ... i to samo zrobiłem ale pokazuje jak pokazuje..

No to te ustawienia musiały się nie zapisać w takim razie.

Po ustawieniu strzał B, podanie prostopadłe Y itp. klikasz zapisz?

Opublikowano

Tak xD dobra nie ma sensu tłumaczyć po prostu nie jest kompatybilna z grą i tyle..

Polecam kupić któryś z tych:

Logitech® F310

Logitech® F510

Kontroler dla konsoli Xbox 360™ dla Windows®

Co do tej prawej gałki, o której wspomniałeś wcześniej to ten film powinien pomóc: http://www.youtube.com/watch?v=i6uSafcHnpo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...