Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania o nowy sezon

JezuitaChrystus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam pare pytań o nowy sezon, zagrałem pare gierek, ale nie do końca rozumiem co się dzieje.

1. Ogarnia ktoś, jak obecnie wygląda meta w lesie? Bufy na speeda wyjebane z gry z tego co widziałem, co ma teraz jungler robić? Od czego zaczynać, jak potem grąc, tak samo na mida z lanerem, czy jakoś inaczej?
2. Item Hearthseeker, ma w pasywce napisane, ze na 5 stackach spell zadaje ma "+40 do fizycznych obrażeń" czy coś takiego. Czy to znaczy że spell zada po prostu 40 więcej DPS'u, czy znaczy że się przelicznik jego zeskaluje tak, jak bysmy mieli wiecej 40 Psychical power? Czyli np. Spell ma przelicznik 0.5 to zada 20 dmg wiecej, czy 40?
3. RUneforge Hammer teraz zadaje 15 naszego Psychical Power, i czy to jest ta mniejsza wartosc z itemów, czy tyle, ile mamy Basic Attack DMG? Bo w tym łuku co daje 40 AS i wali piorunami tez jest napisane ze bijie 30% psychical power, a sie skaluje z Basic Attack DMG
4. Jak obecnie na ADC grac? Narazie kupuje tą katane co daje 15 Powera i 7% MS'a, i buduje hearthseekera jak najszybciej moge. Potem Transendence, pod LF nadal Soul Eatera. Co dalej?
5. Aha, i czy ten item co daje 50AD oraz 10% MS'a dziala tylko na melee postaciach? Co na stackach zjada armora?

Opublikowano

Speed jest obok fire gianta, są tam 3 małe moby i z każdego leci buff speeda. Tylko taki haczyk, że 1 buff przykładowo daje 30 sekund wiec musisz zebrać wszystkie żeby był cały buff. I z tego co widziałem (nie pewny) to robisz jednocześnie blue i harpie małe.

Na temat itemów nie mam pojęcia jeszcze, bo nie sprawdzałem.

VNp6c2U.png

Opublikowano

No to jest chyba obecnie jakis bug, bo z tych creepów gdzie jest FG kompletnie nic mi nie leciało w żadnej grze.
Ogólnie skurwiały sezon, praktycznie wszystko dostało nerfy, nuda obecnie gameplayowa że aż żal.

Opublikowano

1. Jungler;
opcja pierwsza:
- robi small campa po prawej
- robi blue(oddaje dla solo)
- leci na mida po wave'a
- robi midcampy
- leci po dwa duże dziki na solo
opcja druga:
- robi blue(oddaje dla solo)
- leci po dwa duże dziki razem z solo
- wave na midzie
- midcampy
- wave na midzie
- rotacja z midderem po small campy na prawej

Jungler jako tako nie ma dla siebie buffa, chyba, że coś ukradnie z enemy jungli :D
Kolega up się czegoś nawciągał, speed już nie istnieje, a te 3 małe plebsy nie dają w sumie nic expa, więc są nieopłacalne.

2. Po 5 poprawnych auto atakach zyskasz +40 dmg, działa i na skile i na ataki, ale item nieopłacalny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...