Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedaż Vipów - zarobek do własnej kieszeni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jeszcze w tym roku prawdopodobnie ukończę wszelkie pracę nad swoim projektem i chciałbym wiedzieć na czym polega cała płatność VIP.

Hostingi oferują sklepy, z których pieniądze za zakup trafiają do portfela serwera i są jedynie do przeznaczenia na opłatę serwera.

Nie obchodzi mnie w sumie taki sklep, choć będę sobie dorabiał na nim prawdopodobnie na opłatę serwera, ale chciałbym wiedzieć W JAKI sposób zrobić tak, by po zakupie VIPA SMS'em podanym nie wiem.. Na forum czy na tabliczkach na spawnie pieniądze wpłynęły na moje konto czy cokolwiek innego.

Fajną opcją byłby też Przelew, gdyż z SMS'a są potrącane ogromne koszty, ale opcja SMS również jest wymagana.

Także na czym polega cała konfiguracja tego systemu zakupów Vipa i wpływaniu pieniędzy na prywatne konto. Byłbym również wdzięczny za wszelakie instrukcje co do zrobienia tego, a nie tylko wskazówki.

Opublikowano

Użyj Homepaya lub Dotpaya, masz tam opcje przelewów oraz smsow. Dodam, że DotPay odprowadza za Ciebie podatki.

No i oczywiście musisz jeszcze sobie zakupić stronę od np Skryptuj czy theneuroskya i skonfigurować rcon;p

j

Opublikowano

Użyj Homepaya lub Dotpaya, masz tam opcje przelewów oraz smsow. Dodam, że DotPay odprowadza za Ciebie podatki.

No i oczywiście musisz jeszcze sobie zakupić stronę od np Skryptuj czy theneuroskya i skonfigurować rcon;p

Czyli, że przy DotPayu miałbym podatki z głowy. Ok.

A który skrypt polecasz? I czy konfiguracja ich wymaga jakichś większych umiejętności?

Nie miałem jeszcze okazji spotkać się ze skryptem ItemShopu.

­

Opublikowano

Tu masz wszystko wyjaśnione oraz masz gotową stronę. Pamietaj żeby założyć konto na profitsms. 

Opublikowano

Czyli, że przy DotPayu miałbym podatki z głowy. Ok.

A który skrypt polecasz? I czy konfiguracja ich wymaga jakichś większych umiejętności?

Nie miałem jeszcze okazji spotkać się ze skryptem ItemShopu.

­

Tak podatki są z głowy, jedynie zostaje pit, ale to tylko raz w roku ;)

Polecam ControlCrafta, ale wersje 3.0

j

Opublikowano

­A ostatecznie ten DotPay czy ProfitSMS? Jestem trochę zielony w tych sprawach i potrzebuje pomocy bardziej obeznanych przynajmniej przy pierwszym wyborze.

ControlCraft, hm.. Wizualnie całkiem ładny. Jak sprawuje się pod względem działania? Wszystkie polecenia są wykonywane natychmiastowo? Nie jest awaryjny?

Instalacja ciężka czy nie? I jeszcze pozwólcie, że zapytam.. Na jakim hostingu warto byłoby założyć taki itemshop.. Mam na myśli darmowy. 

Opublikowano

­A ostatecznie ten DotPay czy ProfitSMS? Jestem trochę zielony w tych sprawach i potrzebuje pomocy bardziej obeznanych przynajmniej przy pierwszym wyborze.

ControlCraft, hm.. Wizualnie całkiem ładny. Jak sprawuje się pod względem działania? Wszystkie polecenia są wykonywane natychmiastowo? Nie jest awaryjny?

Instalacja ciężka czy nie? I jeszcze pozwólcie, że zapytam.. Na jakim hostingu warto byłoby założyć taki itemshop.. Mam na myśli darmowy.

Na darmowym nie postawisz itemshopa, jak masz 18 lat to DotPay jak nie to profitsms, ale to już wszystko musisz robić sam.(podatki)

Tak jak mówiłem z ControlCraftem 3.0 nie ma problemów, nie kup czasem 2.0 bo to zbugowany zabytek.

j

Opublikowano

A jak to jest, że niektórzy ludzie mają podane tylko kody, na które trzeba wysłać SMS'a żeby otrzymać VIPA i nie mają żadnego internetowego itemshopu przeznaczonego pod to?­

Tak swoją drogą, dlaczego nie ruszy na darmowym hostingu?

Opublikowano

A jak to jest, że niektórzy ludzie mają podane tylko kody, na które trzeba wysłać SMS'a żeby otrzymać VIPA i nie mają żadnego internetowego itemshopu przeznaczonego pod to?­

Tak swoją drogą, dlaczego nie ruszy na darmowym hostingu?

Strona za 4zł z proserwer wystarczy a darmowe mają 0 zabezpieczeń i słabe parametry.

A co do tych smsow VIP.Nick to raczej łatwo nie zrobisz, musisz mieć duże obroty.

j

Opublikowano

­A jakby tak wykonać połączenie rcon z minecraftem i wykorzystać plugin SMSShop pod ProfitSMS?

Tylko jeszcze kwestia konfiguracji połączenia i pluginu.  :yay:

Brak umiejętności w niektórych sprawach tak bardzo boli.  T_T

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...