Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS, Jak zwiększyc?

Unlucky Eren

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, mój problem dotyczy liczby FPS, kupiłem gotowy komputer. Wiem że coś nie "hasa". Wymiana jakiej części pomoże mi zwiększyć FPS'y?

Plyta Główna: GA-78LMT-S2
Procesor: AMD FX-6300 Sześcio-rdzeniowy 3.5Ghz
RAM: 8GB
Karta Graficzna: AMD 760G
System: Windows7

Opublikowano

Czesc, z tego co tutaj napisałeś to masz zintegrowaną kartę graficzną z płytą główną. Jeżeli się nie mylę to wymiana karty graficznej pomoże. Powiedz.. w jakie gry będziesz grał? To może pomogę cos w doborze nowej i ile jestes w stanie zapłacić oraz czy może byc używana ;) Pozdrawiam. Za błedy przepraszam ;>

Opublikowano

Tylko dokupienie grafiki pomoże, zintegrowana Radeon HD 3000 ledwo DX10 obsługuje 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tak jak mówię. Zależy jaki ma budżet, i do czego. Pewnie do gier bo do internetu aź taki sprzet nie wiem czy potrzebny xD pozdrawiam

Opublikowano

Cześć wszystkim, mój problem dotyczy liczby FPS, kupiłem gotowy komputer. Wiem że coś nie "hasa". Wymiana jakiej części pomoże mi zwiększyć FPS'y?

Plyta Główna: GA-78LMT-S2

Procesor: AMD FX-6300 Sześcio-rdzeniowy 3.5Ghz

RAM: 8GB

Karta Graficzna: AMD 760G

System: Windows7

I tutaj leży problem xD

Grafika do wymiany, ta nie nadaje się do gier.

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Grafiki nie wymieni bo to nie jest możliwe, musi dokupić nową i tylko wstawić. Zrobi to bez problemu sam. 

Problem nie leży w tym że ma gotowy komputer, sam pewnie też taki sam kupowałeś i dziesiątki zestawów na forum są tak składane jako gotowe zestawy ( np na morele ) .

Kupił po prostu tylko najtańszą konfigurację.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Siemka. Moim zdaniem sprawa się przedstawia następująco. Mówisz, że nie masz ustalonego budżetu. Ok. Tutaj ->[ http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-750ti-gaming-2g-n750ti-tf-2gd5-oc-629388/ ] za 600 zł masz geforce gtx 750Ti. Moim zdanie była by spoko ;) Chciałbym aby się ktoś wypowiedział jeszcze na ten temat. Za jakiekolwiek błędy przepraszam ;) Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...