Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Handel na Allegro - pytania

aremus5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam kilka pytań dotyczące handlu przedmiotami/ yangami / kontami na allegro.

1. Jak uniknąć bana za handel na allegro?

Zorientowałem się na forach, że najlepszymi sposobami na uniknięcie banu na główne konto jest rozdzielenie yangów/ itemów na różne konta i to właśnie z nich handlować. Przedmioty przerzucać przez wyrzucanie ich na ziemie -  wtedy nie zapisuje w logach kto z kim handlował.

Przedmioty ok, ale yangów tak się nie da przerzucić - jak najbezpieczniej przerzucić yangi? Tobół, handel ?

Czy nazwa postaci ma istotne znaczenie? Lepiej mieć normalną nazwe czy bardziej pokemonową?

2. Powiązanie kont.

-Na większości serwerów, konta banują poprzez e-mail, lecz znajdą się takie, które banują przez IP - i co wtedy?

-Doczytałem, że najistotniejszą rzeczą jest posiadanie zmiennego adresu IP, niestety ja takowego nie mam- czy jest możliwość bezpiecznie handlować na stałym IP?

- wpadłem na pomysł aby założyć kilka kont u kolegów ( każdy z innym dostawcą internetu), czy coś to da? Konto założone na innym IP nabywa je i wtedy ban leci na 1 konto a nie na wszytskie?  Czy później jak będę wchodził na 1 komputrze na wszystkie konta to i tak bany polecą na wszystkie czy tylko 1? - ktoś się orientuje?

Oprę się też na moim doświadczeniu z handlu z serwera Ravia.eu.

Wszystko ładnie śmigało do czasu aż GM zbanował konta przez IP.

Najgorsze jest to, że bany poleciały nie tylko na moje konta, ale również dostali wszyscy inni z mojej miejscowości ( każdy kto posiadał tego samego dostawce internetu) - GM pisał, że ban poleciał bo zewnętrznym IP dlatego wszyscy dostali.

3. Jak sprawdzić swój zewnętrzny adres IP.

Po indcydencie z Ravią zadzowniłem do opretatora i poprosiłem o zmienienie adresu IP żebym nie miał takiego samego jak reszta osób z mojego nadajnika.

Jest możliwość żebym mógł sprawdzić czy został zmieniony ten adres IP ? Jeżeli tak, to jakim sposobem?

Prosiłbym o opinie osób które się znają, a nie osób które nie mają zielonego pojęcia a tylko nabijają sobie posty.

Z góry dziękuje ;)

Opublikowano

Możesz odpalić każde konto poprzez VM +VPN ew kupić internet z play , który ma zmienne ip , tylko pamiętaj że jeśli masz podłączony swój internet + ten z playa musisz włączyć metina przez ForeceBindIP. Zawsze dla pewności sprawdź przez jakie IP łączy się metin. Do przerzucania yangów użyj tobół. Btw jeśli chcesz handlować na plu wątpię aby zbanowali Ci ip.

Opublikowano

na plu idzie handlować bez problemu.

Zależy mi na danym privie i 100% wiem, że tam przez IP banują.

A jeżeli na 1 komputrze będę korzystał ze swojego internetu, a na drugim z play to potrzebne te programy?

Opublikowano

A jeżeli na 1 komputrze będę korzystał ze swojego internetu, a na drugim z play to potrzebne te programy?

Nie , jest potrzebny tylko jeśli używasz kilku , lub vpn na jednym komputerze.

Opublikowano

Jeśli będziesz robił skrycie to nie masz szans, żebyś dostał bana ( polecam handlować na innych mapach niż m1 )

Opublikowano

Jak nie będziesz się z tym obnosił, sprzedawał potajemnie i dobrze się kamuflował to na spokojnie możesz zarobić, jednak musisz być sprytny nie dać się powiązać z innymi postaciami. ­

bgfp marvelia.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...