Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przekonanie rodziców

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, za niecałe 3 miesiące kończę 18 lat, chciałbym na 18 urodziny zrobić sobie tatuaż. Oczywiście wszystko za moje pieniądze.

Rozmawiałem z rodzicami na ten temat ale dla nich to kojarzy się tylko i wyłącznie z gangsterami i patologią ... 

Co ja im na to poradzę, macie jakieś argumenty żeby mogli się na to w końcu zgodzić, czy zrobić sobie ten tatuaż po 18 i iść po fakcie dokonanym? 

Jeśli chodzi o tatuaż na jednym nadgarstku chciałbym napis Mom a na drugim Dad wszystko to między dwoma skrzydłami z datami ich urodzenia :)

Opublikowano

Lol, 18 lat masz, możesz robić co chcesz(pełnoletność), także masz prawo do tego, nie musisz się nawet pytać.

Poczekaj do 18-stki i wtedy.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Jasne, walić rodziców, idź i sobie zrób, co cię oni obchodzą.

Powiedz, że przykro ci, że tak myślą o tatuażach, że niestety ich zdania nie zmienisz, ale chciałbyś żeby zaakceptowali twój wybór, że jest to przemyślana decyzja, długo nad tym myślałeś i nie jest to pod wpływem impulsu, że to pierwsza dorosła decyzja itp. Powinieneś sam ogarniać co powiedzieć rodzicom. A jak się nie zgodzą, to może jakiś inny tatuaż w zakrytym miejscu chociaż, a ten najwyżej później.

Btw: słaby tatuaż w słabym miejscu sobie wymyśliłeś imo.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Poczekaj do 18-nastki, wtedy wróć do rozmowy. Jak już pyknie Ci 18 i zrobisz bez ich wiedzy to wtedy jeszcze gorzej możesz mieć(lecz nie znam Twoich rodziców na pewno im się to nie spodoba bo normalnie nie chcą się zgodzić, a co dopiero jak zrobisz po tajniaku i potem pokażesz, więc nie słuchaj gniewnych nastolatków z takimi radami). Prócz tego, że masz taki kaprys/chęć posiadania tego, to tak na serio to po co Ci "tata i mama i daty urodzin ze skrzydłami"  + to jeszcze, że w widocznym miejscu? Przemyśl to. Też bym się nie zgodził na ich miejscu.

Opublikowano

Poczekaj do 18-nastki, wtedy wróć do rozmowy. Jak już pyknie Ci 18 i zrobisz bez ich wiedzy to wtedy jeszcze gorzej możesz mieć(lecz nie znam Twoich rodziców na pewno im się to nie spodoba bo normalnie nie chcą się zgodzić, a co dopiero jak zrobisz po tajniaku i potem pokażesz, więc nie słuchaj gniewnych nastolatków z takimi radami). Prócz tego, że masz taki kaprys/chęć posiadania tego, to tak na serio to po co Ci "tata i mama i daty urodzin ze skrzydłami"  + to jeszcze, że w widocznym miejscu? Przemyśl to. Też bym się nie zgodził na ich miejscu.

Bo od zawsze mi się podobało tatuowanie imion rodziców, datę ich ślubu, napisy typu " Dziękuję Ci mamo za moje życie "

Od 15 roku interesuję się tatuażami i właśnie tylko takimi :)

Opublikowano

Imo nie warto teraz się sprzeczać z familią. Poczekaj do 18 i dopiero wtedy.

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Opublikowano

­Powiedz im, że bardzo Ci zależy na tym tatuażu, że przykro Ci z powodu tego jak oni to widzą. Pamiętaj, że kończąc 18 lat nie tylko możesz zrobić sobie tatuaż, Twoi rodzicie także nie mają obowiązku Cię trzymać w domu w takim wieku :D

Opublikowano

CHCESZ ZROBIĆ TATOO ŻE KOCHASZ MAME I TATE, A ONI NIE CHCĄ POD ŻADNYM WARUNIEM ŻEBYŚ SOBIE TO WYDZIARAŁ ?

A TY ICH PRZEKONUJESZ, TO CO TY KURWWA JAK TAK KOCHASZ RODZICÓW TO NIE ODPIERDDALAJ JAK MAMA NIE CHCE 

TO NIE RÓB. 

MAM WRAŻENIE ŻE ROBISZ TEN TAUTAŻ ŻEBY LUDZIE WIDZIELI JAKI TY DOBRY CHŁOPACZYNA JESTEŚ, ALBO POROSTU NIE MASZ ŻADNEGO

FAJNEGO WZORU NA OKU I CHCESZ ZROBIĆ "MODNY" LUB NIE MASZ SIANA NA JAKIŚ FAJNY 

23d5997a573e9.jpg

Opublikowano

Oj z tatuazami to jest roznie. Wiekszosc ludzi zaluje pozniej ze sobie zrobila . Rodzice nie chca zebys wygladal jak kryminalista , proste. Wiem ze te czasy juz minely ale nadal duze dziary kojarza sie z podejrzanymi typami. Powiesz na scianie sobie w pokoju najlepiej tatuaz ktory bys chcial sobie zrobic , niech powisi troche w pokoju i jesli po 2-3 miesiacach bedzie nadal na tak , poprostu go sobie zrob. Tatuaz to jak przysiega w sumie , na cale zycie ,mozna usuwac ale slad pozostaje, przemysl to.

Jak robisz dla popisu przed ludzmi to sobie odpusc , robisz dla siebie to okey tylko pamietaj ze inne dodatki typu kolczyk zdejmiesz, tego nie.

Opublikowano

Najlepiej zrób sobie tatuaż w jakimś mniej widocznym wieku, wiesz jesteś jeszcze w młodym wieku, a całe życie przed Tobą, niektórzy pracodawcy umysłowo znajdują się w średniowieczu, czyli tatuaż = więzienie... Takie myślenie mnie wnerwia ostro, bo sam mam parę, a czasami jak jest lato trochę ciała widać to niektórzy się patrzą na mnie jakbym był seryjnym mordercą. Zresztą tatuaże to z*******a sprawa moim zdaniem, to jest wyrażanie samego siebie w jakiś sposób, przede wszystkim, dorosłość to nie tylko 18 lat, a  dojrzałość wobec niektórych rzeczy, a sprzeciwy rodziców musisz zrozumieć, zawsze się będą martwić o Ciebie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...