Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobra książka poszukiwana :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Ostatnio przeczytałem książkę "Templariusz" autorstwa Spradlin'a. Wcześniej przeczytałem też Kroniki Archeo.
Szukam książki podobnej do tej pierwszej. :)
Czym się interesuje? Historia, głównie podróże, średniowiecze, żeglugi itp. "Templariusz" bardzo mi się spodobał, lecz to tylko 3 książki. Tak więc oczytane bardzo szybko. :D
Macie jakieś propozycje?

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Ref: Wyspa Skarbów też przeczytana, piękna. Szukam podobych do którejś z tych trzech ;)

Ref: Wyspa Skarbów też przeczytana, piękna. Szukam podobych do którejś z tych trzech ;)

Opublikowano

Volant - Piąty Poziom. Myślę, że to obowiązkowa lektura dla każdego mężczyzny :)

Dzięki za propozycje, na wakacjach ogarne ją :). Jakieś propozyjce? Najlepiej podobne do "Templariusz" Spradlin'a, lub do "Wyspa Skarbów" Stevenson'a :)

Opublikowano

"Captian Horatio Hornblower"

Jedna z najlepszych według mnie serii dotyczących właśnie żeglugi.

Przeczytałem wszystkie części, a obejrzeniu nie wspomnę.

Szkoda, że nie wydali więcej części na podstawie książek, ale odzwierciedlenie jest bardzo dobre.

-> http://m.filmweb.pl/film/Hornblower%3A+R%C3%B3wne+szanse-1998-110913

Po wstępnym opisie książki wygląda bardzo fajnie. Chodzi ci o "Z podniesioną banderą" tak?

@1373230489-U611928.pngItan

Opublikowano

Odniosłem się do całej serii :v

Osobiście natrafiłem najpierw na serial, a potem zacząłem od czytania drugiej części "Porucznik Hornblower".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...