Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam programu do nagrywania Metina

L3NY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Ludziska mam pytanie odnośnie dobrego / sprawdzonego programu do nagrywania z metina w full HD! o jak najwyższej jakości. Próbowałem już Bandicam ale efekt wychodzi koszmarny ; o Action wyłącza mi clienta. Nie wiem czemu ale mam zamontowany mod graficzny pod tym przyciskiem co on odpala film więc zmieniłem go i to samo ;p

Czekam na jakieś sprawdzone programy !

++

Opublikowano

Fraps

Sprawdziłem przed chwilą i już po samym rozmiarze instalacji wiedziałem że nic ciekawego nie będzie :D 

Nie nagrywa 'Najgorszych' Filmów ale do najlepszych to mu dużo brakuje :/

Next -> ? 

Opublikowano

Krytykujesz frapsa? Przecież to jeden z lepszych programów do nagrywania, wiekszość youtuberów go używa.

Sprawdź te:

Action

Dxtory

Bandicam

Gregion

Xfire

Camtasia, Camstudio - ale tu musisz kombinować z własnymi kodekami

who cares?

Opublikowano

Polecam Action, kupujesz pełną wersje i masz dostęp do ciągłych aktualizacji itp. Program wiele oferuję i na pewno będziesz zadowolony.

Opublikowano

@ Do zamknięcia

Będę korzystał z Frapsa i może zakupie tego Actiona tylko obczaje ile kosztuje pełna wersja.

Opublikowano

Camtasia Studio 8 

Na tle konkurencji program wyróżnia się rozbudowanym edytorem wideo, który pozwala np. "odchylić" klip od jednej z osi, co w efekcie końcowym da wrażenie efektu 3D. Oprócz tego posiada możliwość pracy z wieloma ścieżkami wideo oraz audio, efekty przejść i bardzo rozbudowaną bibliotekę z gotowymi tłami, grafikami czy animacjami. 

Polecam :)

mVfQ35j.png

Opublikowano

Fraps 100% nagrywa bez lagów i mogę to potwierdzić moją pracą. Od początku zabawy z nagrywaniem INTR do MT2 używałem frapsa, inaczej nie ma opcji. Filmik nie jest reklamą.*

­

720 w 60 fps  + to trailer nie rozgrywka, więc zapewne trochę poprawiony jakimś effektem, nagrywam z metina 2 w 1080 p w 60 fps 50-70 bit, używam do tego programu Nvidia Shadow Play, jeśli masz GeForca zapewne masz ten program, polecam, filmiki mało ważą, mp4 (x264). Actiony i inne bandicamy oraz xfire, mogą się schować przy tym programie (jeśli zależy Ci na jak najlepszej jakości obrazu).

dodam przykład z innej gry,  którą nagrywałem w 60 fps na ultra ustawieniach i nie przycinało mi oraz miałem stałe 60 fps w Crysis 3:

https://www.youtube.com/watch?v=133mdCxtZCA

Lepszej jakości z yt nie mogłem wycisnąć to jest max jaki może być na yt. Pozdrawiam

Mówię jak jest, zawsze.

Opublikowano

720 w 60 fps  + to trailer nie rozgrywka, więc zapewne trochę poprawiony jakimś effektem, nagrywam z metina 2 w 1080 p w 60 gps 50-70 bit, używam do tego programu Nvidia Shadow Play, jeśli masz GeForca zapewne masz ten program, polecam, filmiki mało ważą, mp4 (x264). Actiony i inne bandicamy oraz xfire, mogą się schować przy tym programie (jeśli zależy Ci na jak najlepszej jakości obrazu).

­

Chcę Ci tylko powiedzieć że nagrywanie Metina w 1080 nie ma żadnego sensu ponieważ YT i tak nie zmieni jakości, nie da się lepiej już w 720 to i tak max, ale dzięki za radę, myślę że skorzystam. 

bgfp marvelia.png

Opublikowano

­

Chcę Ci tylko powiedzieć że nagrywanie Metina w 1080 nie ma żadnego sensu ponieważ YT i tak nie zmieni jakości, nie da się lepiej już w 720 to i tak max, ale dzięki za radę, myślę że skorzystam. 

Proszę ? bo Nie rozumiem ?

Masz :

https://www.youtube.com/watch?v=GU4guLmqVso

Nie rozumiem o co kaman, jak nie zmieni jakości? Możesz to rozwinąć bo to ciekawe.

Jeżeli wy przerabiacie jakimś programikiem typu Camtasia, to się nie dziw, że jakościowo jest słabe.

Sony vegas pro 13 polecam.

Mówię jak jest, zawsze.

Opublikowano

Mirillis Action, najlepszy obecnie program do nagrywania, dobra jakosc, filmy malo zajmuja, latwa obsluga.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Mirillis Action, najlepszy obecnie program do nagrywania, dobra jakosc, filmy malo zajmuja, latwa obsluga.

Nie polecam, bo tylko 720 p, lub avi w 1080 (filmy wtedy zajmują po paręnaście giga) (używa swojego kodeku do avi , więc najpierw trzeba to przerobić potem można obrabiać w jakimś programie.)

Mówię jak jest, zawsze.

Opublikowano

Nie polecam, bo tylko 720 p, lub avi w 1080 (filmy wtedy zajmują po paręnaście giga) (używa swojego kodeku do avi , więc najpierw trzeba to przerobić potem można obrabiać w jakimś programie.)

Po co im tlumaczysz? Jak to debile, pytaja sie czym nagrywac, zaraz bedzie temat jak nagrywac. Jutro bedzie temat czy oplaca sie grac na PLu.

Zachowaj sily sobie, nie dla tych darmozjadow. 

Opublikowano

Jak ktoś pyta to odpowiadam a jeżeli ktoś piszę, że dla metina max rozdziałka do nagrywania to 760 p (bo lepszej jakości nie ma) to mam taką nadzieje, że te osoby nigdy nie będą nic nagrywały, bo to, aż wstyd takie rzeczy mówić.

Mówię jak jest, zawsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...