Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Adc farma

xLoony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki dziwny problem otoz last hity wychodza mi  dobrze zazwyczaj na lini adc w 10min mam zazwyczaj 85+ farmy. Problem zaczyna sie jak juz wszyscy biegaja po mapie i zazwyczaj okolo 20min mam 130farmy 
Musze gdzies tracic czas bo widze jak ludzie graja maja zazwyczaj 20min 190farmy +  
Czy ktos mial kiedys podobny problem i zlapal sie na tym ? Nie chce tez siedziec jak wazywo do 25min i nie pomagac bo wiem ze to nie w tym problem jest bo widze osoby pomagajace i wyciagajace super farme

Opublikowano

Podświadomie przestajesz się skupiać na farmie, bardziej przywiązujesz uwagę do wszystkich innych aspektów gry, po prostu nie zapominaj o tym no i nie ważne gdzie schodzisz pomóc, zawsze farm czy to w jungli czy na innej lini :)

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

I dobrze, lepiej pomagać teamowi niż farmić jak debil bo później nie będziesz odróżniać kiedy się zgrupować na fight a kiedy farmić i będziesz przegrywać tak wiele gierek. No ale ogólnie jak Cię spushują i przerywasz to warto przyfarmić te kilka-naście minut więcej.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Podpuszuj lejna, idź roamić, pomagać i wracaj farmić jak farma idzie w twoją stronę (oczywiście gdy już kończy się faza lejnowania)

Opublikowano

z tym ze problem w tym ze ja boje sie ich pozniej zostawiac jak juz przyjde bo mam takie wrazenie jakbym byl nianka tych imbecyli ktorzy wystarczy chwila i pojda bic sie 4vs5 a potem mnie blejmic beda bo to moja wina ze gankplank np dal sie zlapac w krzakach

Opublikowano

z tym ze problem w tym ze ja boje sie ich pozniej zostawiac jak juz przyjde bo mam takie wrazenie jakbym byl nianka tych imbecyli ktorzy wystarczy chwila i pojda bic sie 4vs5 a potem mnie blejmic beda bo to moja wina ze gankplank np dal sie zlapac w krzakach

Chyba kazdy grajacy adc ma to uczucie i zadaje sb pytanie farmic czy biegac za raczke z teamem. Czesto mialem gry gdy mialem np 5/0 dobra farma to odrazu team mysli ze moga wbijac 4vs 5, gdy ja np odpushowuje bota. Wg mnie

musisz to instynktownie sie nauczyc kiedy mozesz farmic, a kiedy nie. Jedyne co ci moze pomoc to zadac sb pytanie co bedzie lepsze.

Opublikowano

Moja rada jest taka : farmij jedną falę milionów, idź przez jungle i tam bij potworki i jedziesz pomagać swoich. Ja tak robię za każdym razem i nieważne czy przegrywamy czy wygrywamy, zawsze kończymy mecz z ponad 250 farmy jako ADC.

Specjalista
Opublikowano

Ale jeśli team też biega i bije się bez powodu to źle. sprawdź jakie masz postacie team'ie jeśli bardziej do teamfightów, to próbujcie wywołać go przy 6lvl'u jeśli do gry Late to tylko farma, jeśli postacie na early, to niestety musisz niańczyć debili ;p

Opublikowano

Mysle ze za duzo po mapie biegasz, pomysl o tym ze w tym czasie kiedy wszyscy tak lataja po mapie bez powodu ty mozesz duzo farmy nabic co za tym idzie duzo itemow, duzy dmg, gg wp. Oczywiscie jesli jest drake, objective na mysli, pojedynczy latwy frag lub invade enemy junglera zawsze warto i trzeba pomoc lecz inne takie walki bez powodu w early game do niczego nie prowadza jak nie do throwowania. 

Opublikowano

Farma jest nie istotna jeżeli adc nie potrafi jej znaleźć :)

Skup się dalej na wyzywaniu swoich kompanów to ci dobrze wychodzi :)

P.S potwierdzone info.

Opublikowano

Farma jest nie istotna jeżeli adc nie potrafi jej znaleźć :)

Skup się dalej na wyzywaniu swoich kompanów to ci dobrze wychodzi :)

P.S potwierdzone info.

Zdanie roku. Nawet jesli ADC nie potrafi znalesc farmy (WTF) to nie zmienia to faktu ze Farma w tej grze to podstawa  no ale jak ktos jest pier.dolniety to tego nie zrozumie. 

Jakbym skupial sie na wyzywaniu  kompanow to nie pisalbym na forum w celu uzyskania jakis Tipow co do farmy. 

PS. potwierdzone info ? Smiechlem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...