Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS

Flux.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam pewien problem otóż od kilku miesięcy podczas gry w lola mam nie typowy problem..

Po wejściu do gry mam około 100-140 fps i fajnie ale po 10 minutach nagle ta liczba spada do 30 czasem nawet i do 7 .. laptop wtedy zaczyna głośniej pracować i po ok 15 min również zaczyna głośniejsza prace ale fps wracają do normy .. Dodam, że dzieje się to losowo nieważne czy jest to TF czy chodze po jungli ... komputer ma jakieś 4 lata i od saamego początku grałem na full bez problemu a teraz na najmniejszych się to dzieje. 

Laptop ustawiony jest na pudełku żeby miał odsłonięte chłodzenie tak jakby coś jak kładka chłodząca ;) 

Prosze pomóżcie może mam jakieś lipne ustawienia czy cos 

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Opublikowano

Na Twoim miejscu spróbowałbym od zmniejszenia jakości grafiki. Ale myślę, że to problem z przegrzewaniem się, a laptopy mają do tego tendencję ;) Radzę rozkręcić laptopa i porządnie go wyczyścić (jak nie umiesz to kosztuje to około 100zł w jakimś serwisie). Powinno to pomóc ;) Pousuwaj też zbędne programy, wyłączaj je podczas gry. Możesz też zainwestować w jakieś porządne chłodzenie do laptopa (osobiście polecam AAB Cooling NC8, kosztuje koło 120 zł a efekt niesamowity)

916741414680034286162.png

Opublikowano

Wielkie dzięki też uważam, że to przez brud w środku bo nigdy nie był rozkręcany do czyszczenia ;) 

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...