Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem z biosem pile !

MrMisterPony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć mam problem z płyty główną asusa p8h61-m lx r2.0 a dokładnie z biosem nie dawno uszkodziłem bios i zakupiłem programator ch341a na allegro i miałem problem ze znalezieniem oryginalnego biosu w formacie bin zalałem w tym formacie bios uefi od asrocka wgrałem i płyta główna śmiga jak należy oprócz internetu pokazuję mi że kabel jest odłączony gdy jest podpięty do płyty głównej po tygodniu szukania znalazłem na jakieś ruskiej stronie oryginalny bios do tej płyty wgrał pc wystartował bez problemu działa ale już po godzinie był problem komputer się zresetował do biosu i w rubryce temperatura mb świeć się na czerwono teraz nie mogę wystartować kompa na tym biosie na biosie asrocka komputer działa cały czas bez problemu grałem itp (dodam że ten bios uefi asrocka jest na maxia ubogi ) bios jest na 100% okey bo kumpel ma taką samą płytę główna i zgodził się żebym przełożył do jego pc kość z tym biosem i wszystko chodziło bez problemu zdjęcie tej rubryki w biosie w załączniku   

post-1475264-0-86238300-1454354979_thumb.jpg

Opublikowano

Skoro działa to normalnie flasuj bios plikiem producenta przecież jest na stronie dostępny. Co ci się tak upierdoliło że musi być bin skoro ma być CAP.

Programy do uaktualnienia Asusów obsługują taki właśnie format biosu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

plik ze strony producenta nie działa mam jeszcze drugi bios pod tą samą płytę od kolegi sobie skopiowałem i jest to samo pole mb jest całe na max i jest czerwone pc się uruchamia gdy jest zimny ale i tak nie zawsze a na biosie od asrocka nie ma problemu i robiłem tak jak piszesz ściogneł bios ze strony producenta od modelu asrock h61m-vg3 i działa pc cały czas oprócz neta 

Opublikowano

Jednego nie rozumiem, masz Asusa a zajmujesz się Asrock? Nie wiem jak ty sobie wyobrażasz by działał plik z innej płyty.

Plik ze strony Asusa działa tylko ty nie robisz jak należy. Czego używasz do wgrywania biosu ?

Opublikowano

Dlatego po raz kolejny pytam dlaczego nie zrobisz  oryginalnego flasha?  W czym masz problem zaktualizować normalny bios asusa ? 

Opublikowano

bios już naprawiony : ) ale po 5h użytkowaniu wyłączył się i teraz na tym od asus ani na inny kości z innym biosem pc uruchomieniu się ale nie ma obrazu ani nie wydaję żadnych sygnału ze spikera : ((

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...