Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Które animu wybrać?

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Gdzie lepszy romans?

- Kaichou wa Maid-sama! VS True Tears VS Suzuka VS Sakamichi no Apollon VS Nodame Cantabile .....

2. Co możecie powiedzieć na temat tych anime?

Katekyo Hitman Reborn! VS InuYasha VS Tokyo Ravens VS D.Gray-Man (słyszałem, że ma wyjść w 2016, ale nie wiem czy to jest jakiś remake czy co) .....

3. Strike Witches jest watchable?

Dzięki z góry :P

Opublikowano

2.

KHR! - ogólnie rzecz biorąc musisz przemęczyć się przez około 30-40 odcinków zanim zostaniesz wynagrodzony porządnym, dobrze zrealizowanym shounenem, z ciekawymi zwrotami akcji. Największy minus - Lambo, chyba najbardziej wkurwiająca postać w anime (ogółem) jaką kiedykolwiek widziałem. Jeżeli widziałeś Soul Eater'a i twierdziłeś, że Excalibur był denerwujący to w ich konfrontacji odnośnie poziomu irytacji jaki wywołuje u odbiorcy to ten drugi mógłby Lambo buty czyścić... Inną sprawą jest to, że pomimo +200 odc. nie jest to pełna ekranizacja mangi.

InuYasha - ciężko mi to jakoś obiektywnie ocenić, bo mnie pochłonęło bez reszty. 2 sezony, 4 filmy + pierwszy i jak dotąd jedyny "kac filmowy" jakiego doświadczyłem. Historia prosta, romans prosty, a ogląda się super.

Tokyo Ravens - historia taka jakaś... słabo rozbudowane postacie poboczne, końcówka mało nie usatysfakcjonowała

D-gray men - nie widziałem, ale jest w planach... no... dość odległych.

Tak więc w zależności czego szukasz. Jeżeli dobrego shounena z dobrą i w miarę dynamiczną akcją - KHR! Zaś jeżeli wolisz coś ala przygodówkę z lekkim romansem i jasno oznaczonym celem już od samego początku to - InuYasha.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

1.

Kaichou ma fajną komedie, romans mocno dziewczęcy, jednak seria mi bardzo przypadła do gustu.

Sakamichi no Apollon to bardziej anime o przyjaźni.

True Tears podobno daje raka

Nodame Cantabile, a to podobno seria z bardzo dobrym romansem, dobrym dramatem i muzyką. Nie oglądałem, ale podobno więcej niż dobre.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

1. Nigdzie. Ale skoro pytasz to True Tears

2. Katekyo Hitman - podzielony na 3 wątki, trzeci wątek to podróż w przyszłość, więc jest dość ciekawie. A tak poza tym to jedna z niewielu serii podobnych do bleacha - gdzie wszystko, dosłownie wszystko, rozwiązywane jest za pomocą dupnych treningów miejscami już nawet co jedną walkę

3. Strike witches to super seria przecież, nie to co jej podróby

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...