Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jungle - 4 championy

Proceder.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, mainuje jungle, mam zakupionych większość championów. Mam zamiar kogoś kupić i mam dylemat : [ Elisse, Graves, Nautilius, Volibear ]

Zależy mi na głównie takich cechach :

* Kocur w early 

* Stosunkowo robiący coś w late 

// Wybierzcie, i polećcie z w/w postaci lub ewentualnie coś swojego.

Często gram : Shaco, Lee Sin, Amumu, Trundle, Zac ale nie wiem czy to komuś potrzebne :D

Opublikowano

Elisse jak najbardziej na propsie w obecnej mecie, natomiast jeśli kupisz Graves'a to możesz iść jungle/top/adc ( przynajmniej teoretycznie ). Kindred wypadł trochę z mety po nerfie, ale moim zdaniem nadal op. Teraz rzadko która gra kończy się poźniej niż po 30 minucie, więc ja bym tak typowo pod late game nie patrzył, ale to tylko moje zdanie :)

Opublikowano

Na pewno warty wymienienia jest Mundo, jeśli nie pójdzie na niego ban zrób wszystko, aby go zdobyć. Jedyna sensowna kontra na niego to Elise, która swoją drogą też jest bardzo silna. Kontynuując temat, na Elise da się wygrać w early, jeśli tylko wiesz czym. Nidalee czy Evelyyn (chociaż bardziej ta druga) przy kilku udanych invadeach do 10 minuty zniszczą każdą pajęczycę. Grałem ostatnio Evką na Elisę, ona poszła afczyć w 5 minucie a ja zrobiłem quadre :) Dalej, jeśli masz niski ping i twoje skille to bardziej mechanika niż kontrola mapy i takie tam, bardzo dobrym wyborem jest Master Yi, którego niektórzy wymieniają w Top 3 junglerów. Na koniec, nie zapomnij o takich pickach jak Rek'sai, Graves, Lee Sin czy Rengar (pod tanka, cinderhulk).

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Kup Voliego w early game spokojnie wygrasz linie dla teamu, a w late będzie bestią.

Łatwe ganki, jungla, ogromny dmg z ulta i W z buildem pod full tanka. 

Opublikowano

Dziękuje, mam już 6,3k ip, a co powiecie o ekko ? 

Chodzę nim czasem na junglę, sprawuje się bardzo dobrze. 

Jest mobilny, ma mocny dmg, w early dobre ganki, slow, stun itd.

Polecam również Diane.

Opublikowano

Na pewno warty wymienienia jest Mundo, jeśli nie pójdzie na niego ban zrób wszystko, aby go zdobyć. Jedyna sensowna kontra na niego to Elise, która swoją drogą też jest bardzo silna. Kontynuując temat, na Elise da się wygrać w early, jeśli tylko wiesz czym. Nidalee czy Evelyyn (chociaż bardziej ta druga) przy kilku udanych invadeach do 10 minuty zniszczą każdą pajęczycę. Grałem ostatnio Evką na Elisę, ona poszła afczyć w 5 minucie a ja zrobiłem quadre :) Dalej, jeśli masz niski ping i twoje skille to bardziej mechanika niż kontrola mapy i takie tam, bardzo dobrym wyborem jest Master Yi, którego niektórzy wymieniają w Top 3 junglerów. Na koniec, nie zapomnij o takich pickach jak Rek'sai, Graves, Lee Sin czy Rengar (pod tanka, cinderhulk).

Nie wiem co gość pisze, ale ja kompletnie nie potrafię grać mudno, w jungli clear słaby, ganki też mega słabe, nie trafisz jednym tasakiem i po ganku.

Z tego co napisałeś to na pewno voli jest w porządku junglerem, w late nawet full tanky ma sporo dmg, także polecałbym go :)

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Ogółem Elise jest teraz w obecnej mecie bardzo mocnym pickiem ale nwm czemu nikt nie napisał jaxa który teraz naprawdę potrafi odmienić losy gry.Mundo jest przesadzony wciskasz ulta i napierdalasz w sam środek tf a jego tasaki po 400dmg co 3s.Co do ekko po jego wyjściu był często grany na jg teraz już go nie widać za często a wszystko zależy czy trafisz stuna czy nie.

Graves również silny ale wiadomo że nie zbudujesz go tanky tak jak elise. Z tych co podałeś Elise najmocniejsza. Takie tanki jak nautilus czy voli też są dobre ale obecnie pickuje się w przypadku przewagi tanków w enemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...