Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się wracać na globala?

BonBox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy opłaca?­ Jeśli nie masz postaci to moim zdaniem nie.

Chyba, że wolisz siedzieć kilka dni - nad expem do 30 potem kilka (może tyg) nad łowieniem czy dropieniem różnego rodzaju ku.

Moim zdaniem nie.

Już o wiele lepiej wbić na WOM2.

Fajny "global" - łatwy exp (jak na taki serwer) to samo z dropem.

Opublikowano

Moim zdaniem fajnie jest pograć na plu. Lepiej niż na privach które non stop padają.

Przynajmniej masz 100% pewności, że serwer nie zniknie z dnia na dzień.

Tylko no jak ludziki wyżej powiedziały, ciężko jest jakkolwiek zarobić. Chociaż jak ktoś ma łeb na karku to da radę :D.

Ja osobiście zarabiam na samosie na odłamkach. Spokojnie daje radę w eq podstawowym na dzikusach (mieczyk na 15 level +6).

Mam osobiście taką tendencje do zbierania kasy, dlatego jeszcze eq nie kupiłem, ale spokojnie można na tym zarobić. Obecnie w eq mam 130kk, nie dużo, ale zawsze coś :D. W pół godziny, może więcej (timing z odłamków) jestem w stanie wydropić pół eq (jedna karta) odłamków, po czym sprzedaje je po 150k za sztukę. Całkiem fajny zarobek i nie trzeba do niego jakieś wykwintnego eq.

Na starcie jest największy problem potem wszystko pięknie idzie! :D

Polecam poprosić graczy, czasami są w stanie sypnąć parę k na start.

Opublikowano

PL to teraz bardzo drogi prywatny serwer. Jeżeli masz czas i cierpliwość to jak najbardziej no wyjściem też jest duży portfel ale to wtedy nie jest gra.

Opublikowano

Gra od początku, od zera raczej nie miałaby sensu, ciężko byłoby Ci cokolwiek zrobić i zarobić na pełny ekwipunek, szkoda czasu.

Opublikowano

Sam zacząłem około 3 miesiące temu na diumarze przygodę z wilkiem od zera. Wracać się na pewno opłaca. (Mi głównie chodzi o stabilność, a pl akurat to zapewnia.) Co do zdobywania eq to myślę, że teraz jest dużo łatwiej zdobyć eq 5 bon aniżeli kiedyś. Itemki te nie topowe, ale solidne są dość przystępne dla nowych graczy :) Wiadomo, z początku trzeba troszkę podropić odłamków, ku, żeby coś na start uciułać, ale potem już z górki :P

Opublikowano

jak bd nowy serv

Nie będzie na razie nowego serwera.

Polecam zagrać na Metin2, jednak na zagranicznym. Proponuję angielski lub niemiecki, jednak jak wiadomo, trzeba języki znać. Ostatnio na angielskim znalazłem kilku Polaków. Tworzymy glidię. Oby się opłaciło. Nie ma tam prawie żadnej różnicy w rozgrywce. Bardzo łatwo zdobyć Yang - wystarczy "poprosić" o to Rumuna.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Polecam zagrać na Metin2, jednak na zagranicznym. Proponuję angielski lub niemiecki, jednak jak wiadomo, trzeba języki znać. Ostatnio na angielskim znalazłem kilku Polaków. Tworzymy glidię. Oby się opłaciło. Nie ma tam prawie żadnej różnicy w rozgrywce. Bardzo łatwo zdobyć Yang - wystarczy "poprosić" o to Rumuna.

Rumun  rumuna bedzie prosic, dobre ! 

Opublikowano

Nope to syf, GameForge strasznie zniszczyło tą grę. Nie opłaca się :)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Jeśli chcesz zacząć na czysto, to będziesz mieć mega ciężko. Jak masz już jakąś postać skille P/G to możesz wracać, ale tak na czysto to raczej nie będzie jakoś mega fajnie.­

bgfp marvelia.png

Opublikowano

Jeśli cenisz sobie stabilność i fakt, że nie zwiną szybko interesu to śmiało możesz zagrać :)

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Raczej się nie opłaca, już lepiej na WOM2 lub SG zagrać, też stabilne serwery ale przynajmniej bez nacisku na hajs(zwłaszcza wom)

Opublikowano

nie opłaca, cały pl teraz jest już jest calkowicie zrobiony pod hajs. yangi w item shopie - odpowiedz sam sobie czy chcesz na takim czyms grac ;]] jeszcze ten likan, eh. pl juz dawno upadł

Opublikowano

Nie zgadzam się z tym, że pl dawno padł - gra sporo ludzi i jesteś pewien, że nie padnie - jak większość priv. Wróciłem po bardzo długiej przerwie i kilku wcześniejszych podejściach do pl'a, ale gra z dnia na dzień podoba mi się coraz bardziej. Warto dodać, że cały czas rozwijają serwer. Jest dużo nowych i fajnych bajerów :) Polecam i zapraszam na Etolin! :)

Możecie spotkać mnie pod nickiem Haapaj

Beztytulu_hsnqrqr.png

Opublikowano

Gram od 2. Tygodni i teraz expie i dropie na 48lv'u zelak +9 okragla +6 ebo +9 tygra +9 i riba +9 Reszta eq z hp jezeli chcesz pomocy zapraszam na Etolin

//Zbyt duża sygnatura.

Opublikowano

PL jest teraz dużo łatwiejszy no ale co z tego, chcecie się męczyć z wbiciem skilla na G pół roku? Nie jest to opłacalne, przynajmniej dla mnie, nikt mądry nie zaczyna grać teraz na PL'u.

Opublikowano

US czy UK?

Bo na UK to pustki jak wbilem :(

Pobieram US zobaczymy czy tam lepiej ;f

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

­

US czy UK?

Bo na UK to pustki jak wbilem :(

Pobieram US zobaczymy czy tam lepiej ;f

Wejdź na World Of Metin2 - dużo osób gra, codziennie jakiś Event (w niedziele jest ten słynny OX), exp przyjemny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...