Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kogo/co trzeba mieć i umieć by zrobić fajny priv. serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam do Was pytanie, bo myślałem żeby w przyszłości zrobić własnego priva, ale nie wiem co potrzebuje tzn. chpdzi mi o to ile pieniędzy musiałbym w to włożyć, jaką mieć ekipe i co sam powinienem umieć.

Pomoc nagrodzę like'ami.

Przepraszan za trochę dziwny temat, ale piszę z tel. i czasami coś mi się klkinie niechcący.

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

­To tak.

Sam musisz umieć też co nie co np. podstawowe komendy, ustawić raty i tak dalej.

Ekipa - 

- Technik (za opłatą lub jak zostanie w teamie) 

- GM'y - pomogą ogarniać serwer

- WebMastera - do stronki

- Tutorów - Pomagają graczom

Kosztować to będzie sporo ;).

- Maszyna 

- Reklama

- Grafik

- Być może technik

- Strona & forum

Opublikowano

Koszta są zależne tylko i wyłącznie od Ciebie ;)

Podstawy do opłacenia to : 

-Maszyna to Twój główny wydatek

-hostingi

-współpracownicy.

-zabezpieczenia

Proponuję Ci podejść do tego na poważnie i zainwestować w to, gdyż gracze w dzisiejszych czasach są bardzo wymagający a fachowcy tacy jak :

-webmasterzy

-technicy 

na poziomie powiedzmy "dobrym" są już kosztowni ;) 

Opublikowano

[quote name="Hajda™" post="12800401" timestamp="1454360963"

Podstawy do opłacenia to :

-Maszyna to Twój główny wydatek

-hostingi

-współpracownicy.

-zabezpieczenia

Czyli ile musiałbym mniej-więcej wydać aby wszystko było dobrze zabezpieczone i mieć dobry serwer który uciągnie kilkaset/kilka tyś graczy?.

Podsumowywując ile na wszystko.musiałbym wydać kasy.

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Czyli ile musiałbym mniej-więcej wydać aby wszystko było dobrze zabezpieczone i mieć dobry serwer który uciągnie kilkaset/kilka tyś graczy?.

Podsumowywując ile na wszystko.musiałbym wydać kasy.

To zależy. Są osoby, które stawiają serwery tylko pod hajs a maszyna jest tak słaba że utrzyma max 100 osób + bez żadnych zabezpieczeń itp. 

Myślę że w granicach 2.000 Zł możesz już mieć coś 'porządniejszego'

Technicy, Webmasterzy. Ciężko teraz o kogoś kto robi to z pasji. Dużo osób zostało też w ten sposób oszukanych czyli pracują jak woły dla pseudo sponsora a później zostają z niczym więc lepiej im zapłacić żeby zrobili coś porządniejszego. Mój przykład - Ja za zrobienie plików serwerowych (aktualnie nad nimi pracuje) Dostaje od sponsora tzw. zaliczki Gdzie razem wyjdzie ich +/- 700-800 zł no ale umówiliśmy się na dodatkowy zysk z IS'a 

Webmaster - Ciężko mi powiedzieć ile on bierze bo na razie nie korzystam z usług ale nie długo się dowiem ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...