Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki czołg Cieżki na CW

Uszin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jaki polecacie czołg Ciężki na CW . Posiadam E5 , Mausa i E100 co jeszcze polecacie ?

Opublikowano

A coś może z innych nacji bo tych czołgów jest dość dużo i łatwych w obsłudze chodzi mi o IS-7 oraz IS-4 a 50B to jednak nie dla mnie. Myślałem nad Brytyjskim i chińskim. Ew. Zrobiłbym bym tego IS-4

Opublikowano

Fv jest ok, czasem brany na CW, jednak w dobrych klanach częściej przyda się 50b. IS-4 też jest często brany.

133 to nieużyteczna kupa, która nie ma racji bytu ani na cw ani na randomach. 

Opublikowano

Fv jest ok, czasem brany na CW, jednak w dobrych klanach częściej przyda się 50b. IS-4 też jest często brany.

XDDDDDDDDD

Nie wypowiadaj się lepiej na temat lepszych klanów, pls

Fv, 50b, is7, e5 i czasami e100

Is4 jest za wolny

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

XDDDDDDDDD

Nie wypowiadaj się lepiej na temat lepszych klanów, pls

Fv, 50b, is7, e5 i czasami e100

Is4 jest za wolny

Napisałem to co Ty, fiolecie. IS-4 jest również brany, kwestia mapy i rozstawiającego. 

Opublikowano

Zależy od mapy, na himlu np. są isy4.

E100, is4, Fv(czesto brany bo dobrze strzela), E5, 50B

Teraz to sie najczesciej gra na E5 i E100.

Is7 szczerze to rzadko brany.

Z medów to ruskie medy wszystkie, czasami gdzies 50m sie zdarzy.

Z tdków to E3, 263

Arty to wszystkie chyba :O

Opublikowano

Zależy od mapy, na himlu np. są isy4.

E100, is4, Fv(czesto brany bo dobrze strzela), E5, 50B

Teraz to sie najczesciej gra na E5 i E100.

Is7 szczerze to rzadko brany.

Z medów to ruskie medy wszystkie, czasami gdzies 50m sie zdarzy.

Z tdków to E3, 263

Arty to wszystkie chyba :O

Wszystkie arty? Oglądałem pierdyliard streamów filmów topowych klanów, fejmów etc. i ani razu nie widziałem BC i niemca. T92 i GC często, Obiekt czasem też (kwestia mapy), ale te 2 imo nie są warte uwagi.

Do medów warto dodać BC, który jest często używany. 

Opublikowano

Nie wierze w Ciebie...

113 jest dobra na randomy. Pograj i to się przekonasz. ;)

Opublikowano

113 nie ma pancerza, brak depresji dziala, jest bardzo dlugi, a dzialo ma to samo co 121, ktore uwazasz za slabe.

Nie wielu mapach jest bezuzyteczny, ze wzgledu na brak depresji.

Do tego zobacz, ze user prosi o czolgi na CW, a nie randomy.

Opublikowano

113 nie ma pancerza, brak depresji dziala, jest bardzo dlugi, a dzialo ma to samo co 121, ktore uwazasz za slabe.

Nie wielu mapach jest bezuzyteczny, ze wzgledu na brak depresji.

Do tego zobacz, ze user prosi o czolgi na CW, a nie randomy.

"133 to nieużyteczna kupa, która nie ma racji bytu ani na cw ani na randomach."

Sam zacząłeś kwestię randomów. XDD

Ostatnio częściej widzę m53/55 zamiast t92 na CW. :)

6cluij.gif

Opublikowano

"133 to nieużyteczna kupa, która nie ma racji bytu ani na cw ani na randomach."

Sam zacząłeś kwestię randomów. XDD

Ostatnio częściej widzę m53/55 zamiast t92 na CW. :)

Dodałem przy okazji swojej wypowiedzi, że ten czołg nie nadaje się ani na CW ani na randomy. Nigdy nie widziałem, żeby ktoś grał 113 na CW. Są po prostu inne, lepsze czołgi. 113 to ni med, ni HT, podobnie 121. 

Opublikowano

Wszystkie arty? Oglądałem pierdyliard streamów filmów topowych klanów, fejmów etc. i ani razu nie widziałem BC i niemca. T92 i GC często, Obiekt czasem też (kwestia mapy), ale te 2 imo nie są warte uwagi.

Do medów warto dodać BC, który jest często używany. 

BC jest używana na np. piaszczystej rzece coby ujebać spoterów.

Fakt ze bat chata nie dopisałem do medów.

gw e100, nie spotkałem sie zeby gdzieś brali to fakt, ale reszta jest brana czesto.

M53 jest brana za t92 bo jest szybsza.

Opublikowano

Ogólnie to z tych wypowiedzi nie dowiedziałem się tego czego bym chciał, ale mówiłem myślę nad brytyjskim oraz chinczykiem ew. Is_4 wiec chciałbym taka średnia wypowiedź który z tych trzech lepiej zrobić.

Opublikowano

Ogólnie to z tych wypowiedzi nie dowiedziałem się tego czego bym chciał, ale mówiłem myślę nad brytyjskim oraz chinczykiem ew. Is_4 wiec chciałbym taka średnia wypowiedź który z tych trzech lepiej zrobić.

113 nie użyjesz na CW. Na większości map nie starczy mu depresji.

FV czasem jest brany, ma twardy przód i wieżę, bardzo dobry DPM (chyba najlepszy?), bardzo dobrą penetrację na goldzie (APCR), mobilność wystarczającą, bardzo dobrą celność, 410m zasięgu widzenia. Z wad to bardzo papierowe boki (sidescrapa się nie da robić).

IS-4 ma bardzo dobry pancerz, twarde boki i wieżę, jakiś czas temu dostał buffa do dolnej płyty, choć na goldzie i tak się ją przebija, do tego górna półka wieży 30mm wszystko wchodzi, jednak podczas ruchu nie da się w nią trafić. Działko o wystarczającej penetracji, HEAT jako gold, przeciętna celność.

Tutaj porównanie tych 3 czołgów: http://tank-compare.com/pl/compare/is-4/fv215b/113#T1=362I302I259I452I182&T2=126I95I79I148I135&T3=470I363I323I572I212

Jeśli jesteś ogarniętym graczem, to polecałbym FV, lecz trzeba brać poprawkę na to, że kiedyś go zamienią, a na co to nie wiadomo.

Opublikowano

Rób najpierw 50B, a potem brytyjskiego HT'ka

Wyjdź Juri z jakąś porównywarką czołgów, bo to jest dobre tylko na randomy.

Opublikowano

Witam. Jaki polecacie czołg Ciężki na CW . Posiadam E5 , Mausa i E100 co jeszcze polecacie ?

Rób T110E5. Ten czołg zawsze gra na CW niezależnie od mapy. Potem E100, a dalej Brytyjski HT.

Opublikowano

Dobra juri, skończ się już ośmieszać.

113 nie jest brana na cw ? Hmm dziwnie, że ostatnio fame często jej używa.

Nie da się grać randomów ? Jak ktoś nie potrafi wykorzystać tego czołgu, to się nie da.

kwestia mapy i rozstawiającego. 

I na tym skończmy temat, bo sam sobie to wyjaśniłeś, każdy dobiera czołgi takie jak chce.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Dobra juri, skończ się już ośmieszać.

113 nie jest brana na cw ? Hmm dziwnie, że ostatnio fame często jej używa.

Nie da się grać randomów ? Jak ktoś nie potrafi wykorzystać tego czołgu, to się nie da.

I na tym skończmy temat, bo sam sobie to wyjaśniłeś, każdy dobiera czołgi takie jak chce.

Och, jugensik ekspert od wszystkiego. Podałem argumenty dlaczego tak sądzę, granie z 3 stopniami depresji jest bardzo trudne, często niewykonalne. Co zrobisz ze 113 na np. na stepach, gdzie bardzo często tej depresji brakuje i nie da się z tym nic zrobić. Ten czołg jest ni medem, ni HT, coś jak 121. Czołg ma dobry dps, mobilność, ale są po prostu inne lepsze czołgi, choćby E5, które ma bez porównania lepszy pancerz.

Rozstawiający może sobie i 15x Centurionów X zażyczyć, jeśli uzna, że np. to może zaskoczyć przeciwnika, a czołg będzie się dobrze dało wykorzystać na mapie.

Wszystko kwestia rozstawiającego, jednak uważam, że są lepsze czołgi od 113.

Opublikowano

@Up

Z tego co się orientuje to 113 dostało buffa i ma 5 stopni opuszczania lufy a nie 3 i teraz jest to bardzo przyjemny czołg.

@topic

Na twoim miejscu zrobiłbym 50B a później FV215B.

Opublikowano

Tylko że ja E5 i E100 posiadam w garażu.

Opublikowano

Dobrze panowie bo zaraz tutaj będzie kłótnia a to tylko gra .. ;D Zrobię sobie powoli FV oraz IS-4 bo jednak wolę mieć lepszą depresje działa niż te 3-5 stopni. :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...