Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crash Minecraft przy próbie włączenia.

Memust

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W ostatnich dniach doświadczyłem dość dotkliwego problemu związanego z Minecraftem - przy odpalaniu launchera crashuje się. I to z dwóch różnych powodów, zależnie od nie wiem czego ;-;. Oto one:

1)  java.lang.UnsatisfiedLinkError: no lwjgl in java.library.path. Tak, umiem czytać, nie ma biblioteki w folderze bibliotek. Problem jest z tym, że kiedy tam zaglądam, to są. Uruchamiając tą samą wersję mc na drugim komputerze, z dokładnie takimi samymi plikami działa. Dodam tutaj tylko, że posiadam 3 foldery appdata (zwykłą, bez polskich znaków i skróconą do steama) tworzone automatycznie przez programy. Edytuję mc w zwykłym appdata, część mc jest zainstalowana w appdata bez polskich znaków i launcher odwołuje się w jakiś (nie mam pojęcia jaki, ale wiem że to robi) sposób do tych plików w appdata bez polskich znaków.

PEŁEN LOG: http://pastebin.com/4FQTrcvt

2)  Error: Could not find or load main class net.minecraft.launchwrapper.Launch. Patrząc w internety, wszędzie piszą żebym zrobił force update'a. No świetnie, tylko akurat w moim launcherze takiej opcji nie ma (jaki? patrz w spoilera). Innym rozwiązał się problem sam, podejrzewam automatycznego update'a. Ostatnie, co mogę dodać, to "Java HotSpot 64-Bit Server VM warning: Using incremental CMS is deprecated and will likely be removed in a future release" przy używaniu Javy 8 i brak tego przy używaniu Javy 7 (TAK, JAVA 7 I 8 TESTOWANA).

PEŁEN LOG: http://pastebin.com/aabbuLBa

Specyfikacje, co ostatnio robiłem z komputerem - wszystko co może się przydać (przynajmniej w moim mniemaniu):

System - win 10. Wcześniej na win 10 oraz 8 działało.

Architektura: x64

Ram: 16GB - do mc przydzielone w JVM arg 8 (tak, próbowałem wyłączać JVM arguments).

Procek i grafika uciągną 100 modów na shaderach.

Modpack - tak, jednak bez modpacka te same błędy. Wcześniej z modpackiem działało.

Launcher: TeamExtreame Minecraft Launcher 3.5.1 - i tak, wcześniej, jak działało, był taki sam.

Poziom zaśmiecenia C: w porządku, 30GB wolne. Wcześniej działało jak było 5GB wolnego miejsca.

Dodatkowe informacje (CHYBA WAŻNE): jeśli coś miałbym podejrzewać, to wszystko zaczęło się (za przeproszeniem, ale to jest niesamowicie wkurzające) pier*olić po moim genialnym pomyśle przestawienia języka z PL na ENG aby "pobawić" się z windowsowskim Speech Recognition. Po stwierdzeniu, że na nic mi się nie przyda, zauważyłem, że nie mogę skompilować żadnego programu w Codeblocks, system wydaje się wolniej reagować na pewne polecenia (np. PPM w folderach czy na pulpicie ładuje się kilka sekund), najnowsze sterowniki do grafiki nie chcą się zainstalować (chociaż nie wiem, czy to przez to, bo tylko raz próbowałem) nooo i MC nie działa. Ani żaden program który nie toleruje znaków specjalnych. Przestawiłem język na PL, ale nic to nie dało. Na dalsze kombinowanie jestem za głupi :X. Teraz zorientowałem się, że MC nie działa. Jeśli coś mogę tutaj dodać, to to, że pliki serwerowe (po odpaleniu) dają warny których nie było (unable to instantiate org.fusesource.jansi.WindowsAnsiOutputStream) x5 na początku, a przy jednej z wersji z silniów crashują się. Wolę jednak nie dawać to tego logów, bo wątpie, czy ktoś chce przeglądać logi z ~80 modów.

NIE ZNALAZŁEM ROZWIĄZANIA NA ŻADNYM FORUM, SZUKAŁEM KILKA GODZIN Z ZASTOSOWANIEM WYSZUKIWANIA ZAAWANSOWANEGO W GOOGLACH.

Za rozwiązanie problemu poleci duuuuuużo lajków :)

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

A jak wygląda zużycie RAM i CPU w spoczynku? Wstaw wszystkie procesy z menadżera zadań.

Miałem podobny a w sumie identyczny problem jak pobrałem kodeki do Vegasa ;-;.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@OldisPL CPU 0-10% (czasami nvidia backend czy antimalware service mi zżera przez 1-2s do 10%), RAM 11% (1,8GB z 15,9GB, na drugim komputerze 1,6). Lista procesów ta z zakładki procesy czy szczegóły?

BTW Zdecydowałem się na format bo za dużo rzeczy się wali...

To wygląda jak sygnatura!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...