Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

H1Z1 Karta graficzna sie nagrzewa

Dizzy12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam karta graficzna się nagrzewa jak gram w h1z1 a mam karte o taką  graficzną http://www.x-kom.pl/p/211149-karta-graficzna-pci-e-palit-geforce-gtx970-4096mb-256bit.html

graphic.png

Opublikowano

Przy takiej karcie h1z1 nie powinno sprawiać problemów, może wina tkwi w samej karcie? Pobierz HMWmonitor i sprawdź napięcia, albo po prostu komputer stoi w miejscu które nie oddaje powietrza albo blisko grzejnika?

Opublikowano

Przy takiej karcie h1z1 nie powinno sprawiać problemów, może wina tkwi w samej karcie? Pobierz HMWmonitor i sprawdź napięcia, albo po prostu komputer stoi w miejscu które nie oddaje powietrza albo blisko grzeje

powietrze oddaje normalnie 

graphic.png

Opublikowano

@Dizzy12345 karta ma chłodzenie referencyjne, a ono wypada dużo gorzej niż chłodzenia niereferencyjne - ma mniejszą wydajność, bardziej się grzeje , więc to normalne :)

Opublikowano

Odpal speedfana , potem grę a następnie podczas gry jak troche pograsz to do pulpitu zejdź i zrób screena szybkiego

Opublikowano

Jakie masz temperatury na kracie skoro uważasz że się przegrzewa?

do 70 podchodziło nawet do 80 i karta cała była gorąca bym mógł piec parówki 

graphic.png

Opublikowano

@BonBox pasta termoprzewodząca dużo nie daje - zobacz sobie testy ludzi na procesorach z pastą i bez - maksymalne różnice temperatury to około ~10 stopni (pasta służy po to żeby uzupełnić nierówności pomiędzy procesorem a coolerem, dzięki czemu procesor lepiej oddaje ciepło, lecz bez pasty termoprzewodzącej da się żyć).

Do tego wszystko wyjaśniłem w poprzednim poście - karta ma chłodzenie referencyjne przez co jest "cieplejsza", mniej wydajna i głośniejsza w porównaniu do chłodzeń niereferencyjnych.

Opublikowano

Hahahaha , a jak z pastą termoprzewodzącą na grafie ? Dawno wymieniałeś ?

Nic nie robiłem komp jest od zeszłego roku dostałem na gwiazdora 

@BonBox pasta termoprzewodząca dużo nie daje - zobacz sobie testy ludzi na procesorach z pastą i bez - maksymalne różnice temperatury to około ~10 stopni (pasta służy po to żeby uzupełnić nierówności pomiędzy procesorem a coolerem, dzięki czemu procesor lepiej oddaje ciepło, lecz bez pasty termoprzewodzącej da się żyć).

Do tego wszystko wyjaśniłem w poprzednim poście - karta ma chłodzenie referencyjne przez co jest "cieplejsza", mniej wydajna i głośniejsza w porównaniu do chłodzeń niereferencyjnych.

a bedziesz lepiej sie opłaca ją sprzedać i kupić troche lepszą ? 

graphic.png

Opublikowano

Nic nie robiłem komp jest od zeszłego roku dostałem na gwiazdora 

a bedziesz lepiej sie opłaca ją sprzedać i kupić troche lepszą ? 

Zawsze się opłaca sprzedać słabszą kupić lepszą.

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Zawsze się opłaca sprzedać słabszą kupić lepszą.

­

a poszukasz mi jakąś taka do 1000 abym sobie pograł w to h1z1 lub gta i takie te 

graphic.png

Opublikowano

Chcesz kupic cos lepszego niz ta karta do h1z1? Zastanow sie nad soba, bo chyba cos nie tak, jaka masz obudowe? Zreszta co Ty chcesz kupic, titana? Powodzenia, juz lepiej chyba zwodowac obecna karte.

PS to referent, nie wiesz chyba na jakiej one zasadzie dzialaja, a temperatury az tak nie zaskakujace jak na niego.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Chcesz kupic cos lepszego niz ta karta do h1z1? Zastanow sie nad soba, bo chyba cos nie tak, jaka masz obudowe? Zreszta co Ty chcesz kupic, titana? Powodzenia, juz lepiej chyba zwodowac obecna karte.

PS to referent, nie wiesz chyba na jakiej one zasadzie dzialaja, a temperatury az tak nie zaskakujace jak na niego.

ja mam obudowę brutus m23

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...