Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze stworzeniem serwera Minecraft Lan - problemy z wejściem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ja chcę zagrać z siostrą na serwerze LAN w grę minecraft, ale nie mogę, gdyż przy robieniu serwera LAN (nieważne czy u mnie czy u niej) to ktoś z nas nie może wejść. Mam router ASUS z lte (taki podłączony pendrive jest do routera). Siostra łapie z laptopa poprzez Wi-Fi bezpośrednio, lecz na na moim stacjonarnym też przez wi-fi, ale przez kartę wi-fi TP-LINK TL-WN722N. Jestem pewny, że to wina karty, ponieważ siostra z bratem mogli grać przez LAN, bo mają wbudowane karty wi-fi. Dopowiem, że mi serwery publiczne działają w 100%.

Opublikowano

Zrób serwer hamachi...

Początkujący Programista // C# // JavaScript //

Twórca Gier // Android // PC - // unity

Aktualne Projekty:

DarkVision - Horror / hybryda 

Opublikowano

anty-virusa wyłącz, jak nie pomoże to odinstaluj!

zaporę w komputerze wyłącz!

Żadna wina karty sieciowej, karta dobra, ale oprogramowanie złe, ewentualnie zaktualizuj sterowniki od karty sieciowej w obu komputerach.

jeśli router blokuje, to użyj wbudowanego w praktycznie każdym telefonie hotspota wi-fi, tylko pamiętaj aby wyłączyć transmisje danych, a najlepiej to tryb samolotowy włącz bo Ci koszty polecą.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Przepraszam, że nie pomoge ci w stworzeniu serwera lan, ale powiem ci jak zrobić podobny serwer.

Sam mam problem z stworzeniem serwera LAN, bo chciałem pograć z młodszym bratem ale niestety coś nie działało. Nie wyświetlał mu się serwer pomimo dostępu do sieci, wyłącznego firewalla, itd. za to wpadłem właśnie na pomysł zrobienia serwera na kompie.

Instrukcja:

- Pobierasz gotową paczke serwerową z internetu/youtube na wersje jaką chcesz

- Usuwasz pluginy z folderu plugins

- Wchodzisz w server.propeties i zmieniasz server-ip na twoje ip

IP sprawdzisz wpisując do wiersza poleceń systemowego (Windows+R i wpisujesz cmd) polecenie "ipconfig" i znajdz tam adres "ip v4" (to jest twoje ip), które wpisujesz do configu.

- Odpalasz serwer gotowymi plikami z paczki zazwyczaj to sie nazywa "Uniwersalny start" lub "run 32/64bit java6/7".

- Podajesz ip siostrze, ona wpisuje i gracie normalnie

Na serwer mogą wejść tylko osoby, które są podłączone do twojego WI-FI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...