Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VPS od google

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam pytanie - testował ktoś już VPS'a od google? Da radę na nim postawić serwer MT2? Czy naprawdę jest on darmowy? Trzeba tam podać numery karty kredytowej dlatego pytam :D

Opublikowano

Lepiej po prostu zapłacić i wiedzieć na czym się stoi mieć support dobry etc, wg mnie nie istnieje takie coś jak ,,za darmo" to tylko kolokwialnie mówiąc, a właściwie pisząc lewacka idea, którą nam się wpaja od wieków i później się korzysta z niewiedzy tych którym ją się wpoiło.

Opublikowano

Lepiej po prostu zapłacić i wiedzieć na czym się stoi mieć support dobry etc, wg mnie nie istnieje takie coś jak ,,za darmo" to tylko kolokwialnie mówiąc, a właściwie pisząc lewacka idea, którą nam się wpaja od wieków i później się korzysta z niewiedzy tych którym ją się wpoiło.

Tzn. Oznaczone jest to jako 60 dniowy free trail (To wzbudziło moje powątpiewania w to). Link:

https://cloud.google.com/

Przy okazji, co byście wybrali Ovh, czy Exone? Chodzi o serwer vps do nauki tworzenia serwerów. Przy okazji wbijałoby kilku znajomych przetestować to i owo.

Opublikowano

Ovh ew. Mintshosy

mintshost to syf straszny. Gorszego supportu nigdzie nie widziałem. 

@topic

ovh albo bf

#EMERYTURA

Opublikowano

Chyba zdecyduję się na BF, ponieważ:

- Ovh nie oferuje instalacji FreeBSD na swoich VPS'ach

- Na Exone jeśli chcemy instalację BSD - dopłacamy 10 zł co daje 29

Czyli BF jest najbardziej opłacalne bo po przeliczeniu wychodzi 22,20 PLN (nie wiem ile wyniosą koszty przewalutowania)

A w zamian mamy:

• 1 CPU Xeon E5-2680v3 @ 2.5+ GHz
  • 30 GB SSD
  • 512 MB Ram
  • Nielimitowany transfer
  • przepustowość 100 Mbps
  • Anty DDoS w cene

Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś propozycje sprawdzone oczywiście

Ps. Mintshost odpada, mam złe przeżycia z tymi, można ich śmiało nazwać idiotami ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...