Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Wszystko o Steam

Gość TermalQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, w tym poradniku postaram się opowiedzieć na najczęściej zadawanie pytania związane z platformą Steam

post-1412198-0-15747600-1454176763.jpg

Spis treści☛

I. Przedstawienie steam

II. Rynek oraz Sklep

III. Poziom naszego konta, karty kolekcjonerskie

IV. Ważne informacje 

I. Przedstawienie Steam

1. Co to jest "Steam"?

Steam jest to platforma społecznościowa, oraz serwis społecznościowy, który umożliwia nam kupowanie różnych gier. Projekt ten został stworzony przez Valve Corporation i został wydany 12.09.2003r. 

2. Na jakich platformach jest dostępny Steam?

Steam ma szeroki zakres platform społecznościowych min. Microsoft Windows, OS X, Linux, SteamOS, PlayStation 3, iOS, Android 

3. Czy "Steam" jest bezpieczną platformą społecznościową?

Tak, nie ma powodu do obaw, steam istnieje już ponad 14 lat. Jest w pełni bezpieczną platformą, która umożliwia nam zabezpieczenie swojego konta na wiele sposobów.

II. Rynek oraz Sklep

1. Co możemy znaleźć w "Sklepie Steam"?

W sklepie steam możemy kupić wszelkiego rodzaju gry oraz dodatki tzw. DLC.

2. Do czego służy "Rynek"

Na rynku możemy sprzedać/ kupić różnego rodzaju przedmioty między innymi: skiny do CS:GO, karty kolekcjonerskie

3. Kiedy odblokuje mi się rynek?

Aby pomyślnie odblokować rynek musi wpłacić minimum 5 €. Wystarczy wpłacać nie musimy wydawać. A następnie odczekać 30 dni.

III. Poziom naszego konta, karty kolekcjonerskie

1. Jak zwiększyć lvl naszego konta?

Aby zwiększyć lvl naszego konta, potrzebujemy karty kolekcjonerskie, a następnie wytwarzamy z nich odznakę.

2. Z jakim gier mogę otrzymać karty kolekcjonerskie?

Wchodzimy w sklep, a następnie szukamy danej gry. Zjeżdżając na dół, po prawej stornie ukazuje nam się tabelka.

Wpis- Karty Kolekcjonerskie Steam, oznacza to, że z tej gry będziemy mogli zdobywać karty kolekcjonerskie.

post-1412198-0-04998500-1454175831.png

3. Jak możemy zdobyć karty kolekcjonerskie?

Wystarczy że dana gra posiada opcję Karty Kolekcjonerskie Steam. Karty wylatują losowo podczas grania w daną grę

4. Ile kart możemy zdobyć z jednej gry?

Każda gra ma określoną ilość kart do zdobycia, wystarczy wejść w swój nick> odznaki. Naszym oczom ukazują się nasze zebrane karty. Obok każdej gry wyświetlana jest ilość kart do zdobycia  post-1412198-0-19537500-1454176262.png

5.  Czy kart mogą się potwarzać?

Tak, kart mogą się powtarzać

6. Ile razy mogę złożyć karty?

Każdą karty można złożyć maksymalnie 5 razy

7. Co zrobić z nadmiarem/ brakiem kart?

Każdą kartę możemy sprzedać/ kupić na rynku

IV. Ważne informacje 

1. Dlaczego nie mogę dodawać do znajomych ?

Aby odblokować możliwość dodawania do znajomych należy doładować steam za minimum 5 €.

2. Po co jest mobilny token?

Mobilny token umożliwia nam zabezpieczenie konta, chroni lepiej niż e-mail. Oprócz ochrony umożliwia nam natychmiastowy handel po odczekaniu 7 dni.

3. Blokada na sprzedawanie/ wymienianie kupionego przedmiotu?

Po zakupie dane przedmiotu nie możemy go sprzedawać/ handlować przez 7 dni. Jest to po to, aby uniknąć kradzieży 

4. Przedmiot nie dochodzi po wymianie?

Nie mając mobilnego tokena należy odczekać 3 dni, aby transakcja przebiegła pomyślnie.

Wykonawcy:

Ja

Opublikowano

@Calme

Dla nowych zawsze może, się przydać..

EDIT

A poza tym co mam dodać w FAQ? Odpowiedziałem, na często zadawane pytania

Opublikowano

Nie rozumiem jaki jest sens w pisaniu 'poradnika' w dziale w którym głównie ludzie piszą o swoich problemach ze Steam'em czy Origin'em, skoro i tak ten 'poradnik' utonie gdzieś daleko.

I według mnie to to nawet nowym ten 'poradnik' nie pomoże, bo nic tu nie ma.

893961446222509646083.png

Opublikowano

W poradniku mogłeś opisać więcej informacji, np. Jak sobie radzić z Tokenem steam gdy zgubimy telefon lub usuniemy aplikacje. Spis treści według mnie nie potrzebny zamiast tego przedziały takie jak 'Rynek oraz Sklep' / ' Przedstawienie Steam' i resztę zrobić to jednym kolorem a resztę tekstu kolorem podstawowym tak aby poradnik ładnie wyglądał.

Opublikowano

Wież co ja aktualnie mam w planach założyć sobie steama ale wg sie na tym nie znam bardzo mi się przyda ten poradnik. Ale mam jedno małe pytanie czy steam jest płatny ?

Opublikowano

Wież co ja aktualnie mam w planach założyć sobie steama ale wg sie na tym nie znam bardzo mi się przyda ten poradnik. Ale mam jedno małe pytanie czy steam jest płatny ?

konto założyć możesz za darmo 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

@Kanron

Tak jak wyżej założenie jest darmowe. Wszystkie gry musisz sam kupić

W poradniku mogłeś opisać więcej informacji, np. Jak sobie radzić z Tokenem steam gdy zgubimy telefon

lub usuniemy aplikacje. Spis treści według mnie nie potrzebny zamiast tego przedziały takie jak 'Rynek oraz Sklep' / ' Przedstawienie Steam' i resztę zrobić to jednym kolorem a resztę tekstu kolorem podstawowym tak aby poradnik ładnie wyglądał.

Dzięki, jak będę na komputerze, to coś dodam

Nie rozumiem jaki jest sens w pisaniu 'poradnika' w dziale w którym głównie ludzie piszą o swoich problemach ze Steam'em czy Origin'em, skoro i tak ten 'poradnik' utonie gdzieś daleko.

I według mnie to to nawet nowym ten 'poradnik' nie pomoże, bo nic tu nie ma.

Zero rozumowania. To jest dla nowych osób. A po drugie są tu przedstawione częste pytania. Dzięki temu nowi coś się dowiedzą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...