Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wiecznie zacinający sie I9070

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yo, od dłuższego czasu mój grat się cały czas tnie, przeglądanie fb czy instagrama zajęło by mi pół dnia. Starałem się o usuwać zbędnie aplikacje, zostawiłem tylko fb, messenger, snap, instagram, mobilemzk, twitch i olx, a mimo to i tak mam mało ramo(zostaje ok. 100mb, czasami mnie, a czasami więcej)

co robić? 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

yo, od dłuższego czasu mój grat się cały czas tnie, przeglądanie fb czy instagrama zajęło by mi pół dnia. Starałem się o usuwać zbędnie aplikacje, zostawiłem tylko fb, messenger, snap, instagram, mobilemzk, twitch i olx, a mimo to i tak mam mało ramo(zostaje ok. 100mb, czasami mnie, a czasami więcej)

co robić? 

Root + custom rom (najlepiej cyanogenmod) + kernel do oc procka.

Trochę wiekowy telefon, ale lekki tuning powinien wycisnąć z niego ostatnie soki :3

#teams4bal

Opublikowano

@TheJeron78

Zainstaluj

Ressurection Rom 5.5.4
Gapps (ARM - 5.1 - PICO)
Temp CWM

Robisz to w ten sposób:
Pobierasz *.zip'y ROMu, Gappsów oraz TempCWM i instalujesz w ten sposób:
-Wejdź do recovery
-install update from sdcard > wybierz plik od Temp CWM
-teraz do końca nie wiem co się stanie - albo odrazu przeniesie Cię do Temp CWM, albo będziesz musiał wyłączyć telefon i znowu uruchomić recovery po czym powinno pojawić się nowe recovery które sflashowałeś
-robisz Wipe wszystkiego oprócz sdcard (data, dalvik, cache itp)
-wracasz do CWM przyciskiem cofnij
-Install (flash) plik ROMu (ressurection remix 5.5.4) i zaraz potem next install > gapps pico
-znowu wipe, ale tym razem samo dalvik (chociaz ja zawsze bez tego robilem, w sumie zadna roznica chyba na czysto, to jest raczej formalnosc jak cos nie tak sie dzieje z telefonem)
-reboot > system
i tutaj poczekasz sobie nawet 30 minut, spokojnie go zostaw na ten czas i niech się odpali.
Jak to zrobisz to mnie oznacz.
Pamiętaj:
-po tym zabiegu stracisz wszystkie dane których backupu nie wykonasz
-nabijesz flagę KNOX (czyli jak bedziesz chcial oddac na gwarancje to tylko jak padnie plyta glowna lub zabawa z resetem KNOXa przez exploit)
-"nie odpowiadam blablabla", ale prawda jest taka ze tylko pierwsze telefony dalo sie hardbrickować bedac nieostroznym wiec rob to wszystko smialo, zawsze go mozna ODINEM postawić na nogi i zacząć od początku.
Jeszcze jedno, zanim zaczniesz wszystko robić musisz ODINEM zainstalować Androida Jelly bean lub ewentualnie przez Temp CWM sam modem od Jelly Bean o ile znajdziesz go gdzies w necie. http://forum.androidnow.pl/279-jb-i9070-i9070xxlqe-xeo.html Tutaj na przykład masz JB XEO (zdebrandowany) dla ODINA.

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s-advance/development Tutaj masz całą masę romów, ale jak nie wiesz nawet co to np. miui albo cyanogenmoda kojarzysz tylko z "zainstaluj na przyklad cm" to sobie odpusc :) RR jest lepszy od CMa ;P #potwierdzoneinfo #htconem7 #lgg2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...