Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagralibyście na starym, klasycznym trybie FreeBuild? Działki & tartaki.

Działki  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie chcielibyście działki

• Działki na otwartym świecie, każdy robi sobie działkę gdzie chce.
      7
    • Czy działki w mieście lub w pobliżu miasta wybudowane przez administracje.
      5
  2. 2. Tartak

• Tartak na otwartym świecie?
      8
    • Czy tartak na gotowej mapie?
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przychodzę tutaj z projektem na klasyczny serwer FreeBuild jak to było na wersjach 1.2.5-1.5.2+.

Wiem, że była masa wątków na ten temat i było to przetaczane miliony razy ale chce znać waszą indywidualną opinie.

Brak jakichkolwiek pluginów na działki, wszystko robione ręcznie tylko tutaj muszę zadać wam jedno pytanie.

Czy chcielibyście działki w dowolnych miejscach czyli idziecie sobie w świat i tam po prostu admin zakłada wam cuboida czy może

specjalną miejsce gdzieś obok miasta albo w mieście z działkami do kupienia.

Na serwerze nie będzie dropu z kamienia, będzie plugin na osłonę anty-xray oraz administracja która będzie sprawdzała wszystkich graczy pod kontem textur-packa x-ray. Nie przewiduje również gildii, które całkowicie psują grę wszystkim.

Serwer byłby dostępny przez 24/h dla wszystkich graczy minecrafta (NP+P) na wersje 1.8.x.

Oraz co byście chcieli zobaczyć na takim serwerze? Jakieś sklepy, targi, handel, a może jakieś fajne efekty?

Opublikowano

@up właśnie chodzi o to, że świat będzie otwarty i działke będzie można mieć wszędzie. Brak jakiegokolwiek pluginu podobnego do PlotMe.

Oczywiście na spawnie tez będzie możliwość kupienia kilku działek, ale to naprawdę kilku bo nie ma praktycznie miejsca.

Raczej stawiałbym na taki serwer survival + działki + mini-ekonomia czyli stary freebuild, a nie masa budynków, w których nic nie ma itd.

Opublikowano

Ja tylko czekam na taki serwer. Działki / cuboidy na całej mapie, oczywiście przydałby się jakiś world border, żeby gracze co jakiś czas widzieli jakąś chatkę a nie puste polany. Byłoby naprawdę miło gdyby wykorzystać ograniczenie mapy z vanilli, jest to proste i nie trzeba instalować zbędnych żrących RAM pluginów, przy czym wygląda to ładnie i można dostosować. Tartak? Wolałbym, żeby gracze mogli ścinać drzewa z mapy, to nie jest takie trudne, nie podstawiajmy wszystkiego pod nos. Drop z rud = Dziękuję, że w końcu ktoś normalnie myśli. Drop z kamienia to zło!!! Jak i gildie. Od dawna nie gram w MC, ale gdyby taki serwer powstał i byłaby normalna administracja to chętnie wróciłbym tylko dlatego.

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

Jeszcze mam takie pytanie czy warto wgrywać plugin TreeAssist coś jak TimberMod czyli szybsze ścinanie drzew.

Wiem, że to skróci czas ale chce żeby serwer się wyróżniał. Jak myślicie wpłynie to dobrze czy źle na rozgrywkę?

@1361622928-U485574.pngavacador te bazary to ma być taki rynek?

Opublikowano

Nie wiem już jak te pluginy czy coś się zmieniły, w każdym razie opcja jest ok. Ja osobiście wolałbym, żeby drzewo ścinać nie tyle co jeden klocek tylko tyle co całe drzewo mniej więcej, to chyba było już w modzie TimberMod czy jakoś tak. Co do bazaru / rynku nie wiem czemu miałoby tu służyć :v

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

@VeniK właśnie TreeAssist na tym polega tylko, że jest w wersji pluginu a nie modyfikacji do gry.

Dzięki rynkowi gracz może na przykład zarobić bo w FB głównie chodzi o ekonomie, a nie o wymiany itemami.

Opublikowano

Jeszcze mam takie pytanie czy warto wgrywać plugin TreeAssist coś jak TimberMod czyli szybsze ścinanie drzew.

Wiem, że to skróci czas ale chce żeby serwer się wyróżniał. Jak myślicie wpłynie to dobrze czy źle na rozgrywkę?

@1361622928-U485574.pngavacador te bazary to ma być taki rynek?

tak dokadnie rynek tylko innego wykonania!

Chcesz współprace?

pisz do Nas!

Napiszemy wszystkie

pluginy!

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngavacador chyba zakapowałem o co ci chodziło z tym bazarem. Chcesz, żeby po kliknięciu na jakiś item/npc wyświetlało sie gui i w nim wszystkie itemy wystawione przez innych użytkowników wraz z danymi koszt, ilośc itd?

Co wy na to, żeby dodać na serwer możliwość zakupienia własnego konia. Nikt nie będzie mógł na niego wejść, ani zabić oczywiście oprócz właściciela.

Opublikowano

@ninja12412

Chodziło mi o głosowanie, bo tam wygrywało 'Czy działki w mieście lub w pobliżu miasta wybudowane przez administracje''

A co do konia, to fajny pomysł.Mógłbyś dodać motyw z metin2 (może kojarzysz) że na konia trzeba było zdawać :D ale to już bardziej pod rpg.

Tylko przemyśl to, bo koń to bardziej pasuje właśnie pod RPG, bo po co ci koń na fb ? no chyba, że usuniesz warpy, a tak bez warpów trochę dziwnie bedzie.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngavacador chyba zakapowałem o co ci chodziło z tym bazarem. Chcesz, żeby po kliknięciu na jakiś item/npc wyświetlało sie gui i w nim wszystkie itemy wystawione przez innych użytkowników wraz z danymi koszt, ilośc itd?

Co wy na to, żeby dodać na serwer możliwość zakupienia własnego konia. Nikt nie będzie mógł na niego wejść, ani zabić oczywiście oprócz właściciela.

dokladnie jezeli chcesz pomocy pisz pw!

Chcesz współprace?

pisz do Nas!

Napiszemy wszystkie

pluginy!

Opublikowano

Zdawanie na konia jak Mt2 to imo nie jest dobry pomysł :D Ja pisząc tu myślę nie o freebuild a wolnym świecie z cuboidami. Sam pomysł z koniem jest jednak bardzo fajny, popieram :)

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

jeszcze mozesz dodac hologramy jakies ciekawe!

Chcesz współprace?

pisz do Nas!

Napiszemy wszystkie

pluginy!

Opublikowano

@Refresh,

Nadal czekam na dalsze propozycje i wypowiedzi na temat klasycznego serwera FB.

Opublikowano

Ja bym może pograł ale musiało by być coś ciekawego bardzo ciekawego [...]

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Działki na otwartym terenie brzmią bardzo zachęcająco. Targi to dobry pomysł. Myślę, że przydałaby się jeszcze stabilna waluta - żeby gracze rywalizowali o bycie najbogatszym. Dodatkowe działki mozna by było tworzyć za pieniądze (nic nie wspomniałeś na płaszczyźnie ekonomia - działki). Taki kon mógłby być dobrem luksusowym.

Nie do końca wierzę w obronienie się przed xrayem, ale powodzenia :)

5SlQjTQ.png

Opublikowano

Są już takie serwery, tylko żeby postawić cuboida trzeba posiadać blok dźwiękowy, który się craftuje...

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...