Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do małego pokoju

Biumrk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym jakiś zestaw do muzyki(do 500zł) do malego pokoju (10m2, więc myślę, że nie będzie trudno nagłośnić).

Muzyka jakiej słucham to rock, EDM, czasami coś typu rap(Zeus etc).

Zależy mi oczywiście na basie, czystości dźwięku i głośności. W kwietniu będę miał dodatkowe 300 zł na robudowę w razie czego, ale nie chciałbym czekać.

Muzyka z płyty cd/pendrive/wejścia audio-in. Fajnie by było, jakby był bluetooth, ale nie jest to konieczne.

Edit. jak juz wspomniałem, dobrze by było, jakby zestaw był do rozbudowy.

Opublikowano

W tej kasie kupisz jedynie używane małe kolumny podstawkowe (przykładowo popularne Tannoy M2) i jakiś słaby mocowo wzmacniacz stereo, za te 3 stówki na rozbudowę możesz w przyszłości dokupić trochę lepszy wzmacniacz. Jeśli to ma ładnie grać to nic lepszego nie będzie, ale nie spodziewaj się specjalnie mocnego basu z takich kolumn. Można oczywiście kupić jakieś chińskie padło w obudowie grubości tektury które przyjmie 200W według producenta, ale to będzie buczało pseudo basem a nie grało

Opublikowano

Koniecznie coś używanego? Wolałbym coś nowego. A może wieża? Teraz mam Sony za 300 zł i głośność w sumie jest prawie wystarczająca, tylko bass słaby.

Opublikowano

Masz mały budżet nawet na dobry używany zestaw, o nowych nawet nie myśl tym bardziej, że teraz produkuje się syf.

Jeśli wieża to pomyśl nad możliwie starymi używanymi wieżami technicsa, panasonica, stara AIWA też jest niezła

Opublikowano

Masz mały budżet nawet na dobry używany zestaw, o nowych nawet nie myśl tym bardziej, że teraz produkuje się syf.

Jeśli wieża to pomyśl nad możliwie starymi używanymi wieżami technicsa, panasonica, stara AIWA też jest niezła

Żeby dostać popsuty sprzęt? ;v

A Sony MHC-ECL77BT?

Opublikowano

Chcesz kupić stary dobry sprzęt który ma 10/więcej lat i działa jak nowy czy nowy syf który padnie miesiąc po gwarancji i nic sobą nie reprezentuje? Jeśli chodzi o niskobudżetowe audio (czyli do kilku tysięcy złotych) to nie ma sensu kupowanie nowego sprzętu, teraz nic dobrego nie robią, a jeśli już to kosztuje majątek

Opublikowano

Mały wybór teraz jest, mini wież w ogóle nie ma dobrych w normalnych cenach, z w miarę sensownych kolumn na allegro stoją lekko zniszczone MB Quart 280 i Sony SS-B1, do tego można wrzucić TA-F270 który stoi teraz za 2 stówki. 

Ale jeśli nie zależy Ci na jak najlepszym wykorzystaniu budżetu i mimo wszystko wolisz ładniejszy sprzęt to możesz wziąć co chcesz, jeśli nie interesujesz się specjalnie dźwiękiem a wieża ma grać w tle i mieć dobry bas to pewnie wystarczy Ci cokolwiek ze sklepu. Ja jako mniejsze zło mogę polecić komputerówki pokroju R2600, Solo 7C lub Modecom SHF 120U a w przyszłości wydanie pieniędzy na ich wytłumienie i drobne modyfikacje. Sam od takiego zestawu zaczynałem, będzie to grało na pewno lepiej niż współczesne mikrowieże które mają jedynie błyszczeć, być małe i ładne.

Opublikowano

Ogólnie uszy nam bardzo wyczulone, bo muzyki słucham prawie cały czas, ale od tego mam słuchawki, a głośniki mają być tylko uzupełnieniem, gdy sprzątam etc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...