Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 10 a LOL

GhaosH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W lola grałem sobie cały czas normalnie na windowsie 7.

Po czasie zupdetowania na tego skurw****** windowsa 10 mniej więcej raz na dwie rundy zacina sie cała gra i nie ma innej możliwości niż reset.

Gdy uda się dograć rundę do końca za każdym razem na końcu jest ścina dźwięku wybuchającego nexusa.

Wcześniej problem nie występował. Czy jest na to jakas rada oprócz ''cofnij system'' ?.

Pozdrawiam

8029814539102191282137.jpeg

Specjalista
Opublikowano

Też nie mam problemów z lole, jedynie na win 10 czasami rozdzielczość się zjebie... ale ogólnie polecam, spróbuj naprawy plików, możesz też spróbować zaktualizować wszystkie sterowniki

Opublikowano

Polecam zaktualizowac sterowniki.

Ja gram w lola na win10 chyba z pol roku

Nie doswiadczylem zadnych innych bledow za ktore mozna winic windows

Opublikowano

Też nie mam problemu z lolem na windows 10, ponadto uważam, że jest lepszy niż 8.1 ( według mnie ). Nie miałem nigdy problemów z lolem na w10 więc dziwie się, że ty masz 

Opublikowano

Ogólnie na laptopie miałem Windowsa 7 i wszystko działało idealnie (Skype, League of Legends itp.), po zainstalowaniu czasem mi się buguje Skype, i LoL ma mniej FPS. Aktualnie nie polecam aktualizować systemu bo jest on jeszcze moim zdaniem niedopracowany. Polecam spróbować zreinstalować system.

tumblr_mympu2FPik1rk17lko4_250.gif

Opublikowano

Aktualnie nie polecam aktualizować systemu bo jest on jeszcze moim zdaniem niedopracowany.

@vibome Huff.. w porę zauważyłem "moim zdaniem" :D Osobiście na Win 10 mam więcej FPS w LoL'u niż na Win7. 

@GhaosH Polecam użyć takiej opcji jak odświeżanie systemu. Link do strony M$ 

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-10/refresh-is-part-of-reset-in-windows-10

Opublikowano

@Benio21 Reinstal nic nie pomógł. Dodam że nie dzieje się tak tylko przy lolu mimo iż odpalam gry, które powinny mi chodzić bez problemu.

Przeczyściłem również komputer od środka i bez zmian. Co dalej? Nie chciałbym się zeganć z w10 bo oprócz tego problemu jest ok..

Opublikowano

@GhaosH Aktualizowałeś sterowniki do karty graficznej? A może nie masz sterowników do jakiegoś urządzenia zainstalowanych? Wywala Ci bluescreen'a?

Jak chcesz sprawdzić czy wszystkie sterowniki są zainstalowane to robisz kolejno:

Moj komputer -> prawy przycisk myszy na białym tle-> właściwości -> po lewej wybierasz menedżer urządzeń

Tak powinien wyglądać twój menedżer jeśli masz zainstalowane wszystkie potrzebne sterowniki 

http://scr.hu/0wukr/epldx

Opublikowano

Aktualizowałeś sterowniki do karty graficznej? A może nie masz sterowników do jakiegoś urządzenia zainstalowanych? Wywala Ci bluescreen'a?

@Benio21 tak, są zaaktualizowane. Nie to nie blue screen tylko kompletna zacinka czasami z dźwiękiem a czasami gra jest zacięta, ale muzyka nadal leci...

Opublikowano

@GhaosH ok czyli nie robiłeś. OC- overclocking czyli podkręcanie. Możesz wejść do biosa i wczytać ustawienia fabryczne, zawsze warto spróbować.

dodam jeszcze że sprawdziłem temperatury 

i jak norm 60

w lolu sie zrobilo do 78nawet nie wiem czy to ma coś do rzeczy.

z tego co pisałeś to stacjonarka ale to i tak trochę dużo jak na stacjonarke, bo ja na swoim lapku osiągam 75 stopni przy gierkach

Opublikowano

dodam jeszcze że sprawdziłem temperatury 

i jak norm 60

w lolu sie zrobilo do 78nawet nie wiem czy to ma coś do rzeczy.

Jaki masz ten procesor? Bo problem lezy raczej po jego stronie

Jesli osiaga temperatury ok 80 stopni w lolu to powiem Ci kolego, ze nie jest kolorowo.

Cos Ci musi bardzo obciazac procesor, albo moze wina lezy po stronie chlodzenia.

Jesli masz procesor AMD to te 80 stopni to ogromne temperatury, naprawde granice. 

Opublikowano

Jaki masz ten procesor? Bo problem lezy raczej po jego stronie

Jesli osiaga temperatury ok 80 stopni w lolu to powiem Ci kolego, ze nie jest kolorowo.

Cos Ci musi bardzo obciazac procesor, albo moze wina lezy po stronie chlodzenia.

Jesli masz procesor AMD to te 80 stopni to ogromne temperatury, naprawde granice. 

Nie tylko dla AMD, dla Intela to też bardzo wysokie temperatury. Mój np. może mieć max 75 stopni według strony producenta.

Opublikowano

amd athlon 64 x2 4600+  komputer stary ogl. ale wcześniej nie było żadnych problemów.. nawet przy zainstalowaniu 10.. dopiero po jakimś czasie zaczął się wyłączać

Opublikowano

Windows 10 nie gryzie się z LoL clientem, poprostu coś poszło nie tak z twojej strony.

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Opublikowano

Zaktualizuj sterowniki karty graficznej.

Bo u mnie wszystko gra ładnie i chyba jest możliwość cofnięcia z 10 do 7 bo u mnie jest taka z 10 do 8 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...