Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer oparty na Gothic 1 - dobry pomysł?

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy to dobry pomysł?

• Tak (napisz dlaczego)
      8
    • Nie (Napisz dlaczego)
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was bardzo serdecznie z tej strony xNitoRx i mam pewien pomysł na serwer minecraft.

Jak możecie przeczytać z tematu chciałbym zrobić serwer oparty na Gothicu 1.

Mapa była by zrobiona przeze mnie ( już zacząłem http://www.mpcforum.pl/topic/1509136-prace-w-toku-post%C4%99py-w-budowaniu-mapy-gothic-i/?fromsearch=1 ) byłyby prawie wszystkie moby, txt do tego, klasy, obozy, czary, bronie itp. Najprawdopodobniej większość byłaby oparta na niewielkiej liczbie CommandBlockòw. Kupowanie wszystkiego za rude, oczywiście możliwość spotykania, bijatyk i wszystkiego przez graczy. Po prostu jak najlepiej odwzorowany gothic..

Oczywiście plany są na niedaleką przyszłość. Jeżeli jednak trudno wam to wszystko stwierdzić to mogę zrobić kiedyś wersję Beta serwera do przetestowania ;)

@Edit: Dodam także, że widziałem jeden serwer już taki, ake upadł ponieważ był robiony przez jakieś 5 latki.. mapa wgl nie przypominała gothica, a grywalnosć była masakryczna xD

Ale dlaczego więc ja chcę to robić? Ponieważ NIE CHCĘ SŁAWY, ale chcialbym to zrobić Z SERCA. Chciałbym zrobić coś ciekawego w minecraft, a nie kolejny survival frakcje, easyhc, albo setny poradnik jak zrobić generator cobblestona. Tyle ode mnie ;)

Opublikowano

Chętnie bym zagrał ale i tak wiem że ten serwer nawet nie powstanie :)

» BRAK

» SYGNATURY

Opublikowano

Jak coś to pisz na pw jeśli chcesz robić rozwinięte questy, baardzo chętnie się tym pobawię - w sensie jeśli masz już skrypt i to wszystko to dodawanie ich, kwestii bezpośrednio na serwerze.

I nie rób mapy ghotica bo to zwyczajnie wychodzi słaabo, zrób w klimatach ghotica ale nie dosłownie bo to nie pasuje. ­

55aR3G.png

Opublikowano

@2Up Postaram się, aby było ich jak najmniej ;)

I zastanawiam się także nad jakimś zabezpieczeniem typu "Odpowiedz na 5 pytań związanych z G1" jeżeli przejdzie - może grać :O

@1361622928-U485574.png1up

To chyba oczywiste :) Ale będę musiał chyba kupić autorski plugin, aby np świnia, golemy, kury, nietoperze itp były agresywne.

@Refresh Dzięki za motywacje, zaraz pp skończeniu mapy pewnie wezmè się za serwer

@Edit Mam małe pytanko.. aby dodać wszystkie moby mógłby się też potrudzić ze stworzeniem autorskiej modyfikacji. Co Wy na to? Przyjęło by się?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...