Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przerwa techniczna na... około 5 godzin i 30 minut.

Luxorris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O godzinie 12 rozpocznie się przerwa techniczna, która ma potrwać przez około 5 godzin i 30 minut zostaną dodane 2 serwery europejskie Highland Gate i [DE] Himmelsfarm oraz naprawią jednego buga związanego z craftem, pojawi się również dodatkowe ''zabezpieczenie'' przed spamem.

Ja się tylko pytam po co? Serwerów europejskich mamy już chyba wystarczająco, rozumiem naprawienie buga ponieważ trzeba to szybko naprawić ale do tego wystarczy HotFix. Przerwa trwa tak długo bo dodają serwery i to Europejskie co tylko potwierdza, że graczy z europy jest znacznie więcej niż tych z Ameryki, a jednak przerwa techniczna jest prowadzona o 3 w nocy w USA (UTC -8, dokładna strefa to PST) tak aby nie przeszkadzać większości graczy w grze, jednak u nas jest to godzina 12... i dopiero zagramy o około 17. 

没我爱

Opublikowano

Niedorzeczne. xD Niech robią co chcą, może większość nolajfuw w końcu wyjdzie na powietrze. Po za tym ostatnio jakiś brak kolejek, więc raczej te dwa serwery są zbędne.

Opublikowano

Też nie zauwazyłem ostatnio kolejek, jedyny problem to był ze zmianą channelu na 1 (zbyt dużo osóB), a tak zero problemu.

Szkoda, że przerwa będzie trwać 5 godzin.. i szkoda że akurat o tej porze (rozumiem, że robią to pod amerykę, no ale ku*wa).

417711489342956987022.png

Opublikowano

Co to za bug z tym craftem był? Może nie chcący go wykorzystałam, zważywszy że ostatnio zamiast grać, to tylko crafciłam (nauka do sesji, gra w tle of corse). :P
Cóż, gra jest fajna, ale ja mam wrażenie, że oni nie spodziewali się tak dużej popularności przez co chodzą, jak dziecko we mgle. Tutaj bug, tam padly serwery, tutaj coś, tam coś. W przeciągu 2 dni kolejna przerwa techniczna, zaraz znowu, w lutym te będzie nowy patch. Oni nie zdają sobie sprawy, że przecież takie odciąganie graczy od rozgrywki nie wpływa dobrze na reputacje? :)

igNMhIy.png

Opublikowano

Co to za bug z tym craftem był? Może nie chcący go wykorzystałam, zważywszy że ostatnio zamiast grać, to tylko crafciłam (nauka do sesji, gra w tle of corse). :P

Cóż, gra jest fajna, ale ja mam wrażenie, że oni nie spodziewali się tak dużej popularności przez co chodzą, jak dziecko we mgle. Tutaj bug, tam padly serwery, tutaj coś, tam coś. W przeciągu 2 dni kolejna przerwa techniczna, zaraz znowu, w lutym te będzie nowy patch. Oni nie zdają sobie sprawy, że przecież takie odciąganie graczy od rozgrywki nie wpływa dobrze na reputacje? :)

Nie powiedzieli co dokładnie chodzi z tym craftem. Trochę śmiesznie, że graczy EU jest więcej ale i tak robią przerwę tak żeby nie przeszkadzać graczom NA, no coż NCsoft zawse był NA Bias. Zacznijmy od tego, że ''oddał pod opiekę'' Aiona EU do GameForga. W 100% zgadzam się z tym co napisałaś.

没我爱

Opublikowano

Oni w ogóle zapowiadali wcześniej na grze że będzie ta przerwa? Zerkałam kilka razy dzisiaj i takiej informacji nie zauważyłam. Na innych produkcjach przeważnie zapowiadają już godzinę wcześniej i przypominają średnio co 10min o tym.

Czy oni po prostu napiszą na fb, czy stronie minute przed i myślą na zasadzie: "byleś na dungeonie lub robiłes coś równie ważnego, hehe, peszek"?

PS. Oby i BnS nie oddali pod opiekę GameFailowi, to już była by tragedia :P

igNMhIy.png

Opublikowano

Oni w ogóle zapowiadali wcześniej na grze że będzie ta przerwa? Zerkałam kilka razy dzisiaj i takiej informacji nie zauważyłam. Na innych produkcjach przeważnie zapowiadają już godzinę wcześniej i przypominają średnio co 10min o tym.

Czy oni po prostu napiszą na fb, czy stronie minute przed i myślą na zasadzie: "byleś na dungeonie lub robiłes coś równie ważnego, hehe, peszek"?

30 minut przed przerwą techniczną zapowiedzieli (zawsze zapowiadają 30 minut wcześniej w grze), na forum temat pojawił się 5 godzin wcześniej jednak kto zagląda na forum o tej godzinie, i ilu gracz w ogóle zagląda na forum... 10-20%?

没我爱

Opublikowano

Jak dla mnie wersja Europejska jest failem, czemu? Bo odwalają na przykład takie przerwy - mi to zwisa, ale o samej firmie świadczy bardzo źle ;)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

­@Luxorris a nie wiadomo nic dalej o tym ''Failed to connect to serwer .200'' ?? Jak to naprawić czy może oni to naprawią? Chciałbym pograć kiedyś :P

To jest naprawdę dziwne bo tylko Ty masz ten problem nadal nie naprawiony. Niestety, ale nie jest to ICH wina, tylko indywidualna, czyli Twoja, a konkretniej Twojego sprzętu. Może Twój net nie wyrabia, może karta sieciowa jest do "D", może masz dwie karty sieciowe i przez to program się z nimi "kłóci", a może podczas instalacji coś się rypnęło, albo antywirus ci coś blokuje. Mi kilka razy wyskoczył ten błąd, ale zaraz po naprawie lub ponownym włączeniu kompa wszystko działało poprawnie, a nawet idealnie.

igNMhIy.png

Opublikowano

Developer coś robi? Źle. Developer nic nie robi? Źle. Jeżeli ludzie z takim podejściem mają odejść do gry, to niech robią te przerwy co godzinę.

Zapowiadają. Na serwerze na ok. godzinę masz informacje o takim działaniu. A 5 minut przed końcem dodatkowo proszą o "znalezienie bezpiecznego miejsca i wylogowanie się". - Już jest to moja 2 przerwa techniczna, która przerwała mi grę i nie narzekam.

30 minut przed przerwą techniczną zapowiedzieli (zawsze zapowiadają 30 minut wcześniej w grze), na forum temat pojawił się 5 godzin wcześniej jednak kto zagląda na forum o tej godzinie, i ilu gracz w ogóle zagląda na forum... 10-20%?

Jesteś sam sobie winien. Fanowskie możesz przeglądać, ale oficjalnego już nie? xD

Ostatnio kolejek na Greenhollow brak. Może zrobię postać na jakimś większym serwerze. Robienie przerw w takich godzinach jest niedorzeczne.

Gdybyś ferii nie miał, to w szkole w tym czasie byłbyś. ;) Tak czy inaczej, przerwę robią pod USrA.

Opublikowano

Ja bym chciał żeby wraz z aktualizacją chociaż w minimalnym stopniu zneutralizowali popołudniowe i wieczorne ścinki. Jeżeli chodzi o kolejki to wieczorami jeszcze można natknąć się na 1200 osób do Windresta.

Opublikowano

Developer coś robi? Źle. Developer nic nie robi? Źle. Jeżeli ludzie z takim podejściem mają odejść do gry, to niech robią te przerwy co godzinę.

Nie o to chodzi. Po prostu chyba każdy przyzna, że ta gra pod tym katem to porażka. Grałam w wiele produkcji i nie kojarzę, by panował taki bałagan, jak i tyle błędów, co na BnS.

igNMhIy.png

Opublikowano

Nie o to chodzi. Po prostu chyba każdy przyzna, że ta gra pod tym katem to porażka. Grałam w wiele produkcji i nie kojarzę, by panował taki bałagan, jak i tyle błędów, co na BnS.

To prawda a co do clienta to jakaś porażka .... błąd e01005 błąd e01008 jakas porażka

Opublikowano

Gdybyś ferii nie miał, to w szkole w tym czasie byłbyś. ;)

Nie chcę się z Tobą kłócić, ale ferie mam od 15 lutego, a poza tym w piątek nie siedzę w szkole do 15.

Opublikowano

Kolejne serwery? Chyba kolejek już takich nie ma, przecież Windrest nie jest jedynym serwerem, to już chyba lepiej zwiększyć ich pojemność?. Ciekawe o co chodziło z craftingiem. 

• Fixed a bug with Crafting and Gathering Guild Points
Opublikowano

Mogę zapytać, jakie to błędy? Ja poza czekaniem w kolejkach niczego nie zauważyłem. No poza dzisiejszym bugiem czatu gildyjnego.

Opublikowano

Mała poprawka, byłem od 7 godziny w grze i informacja o przerwie została podana OKOŁO 2,5h przed jej wykonaniem.

Czyli gdzieś w granicach 10:00 (prawdopodobnie była to 9:40 coś w ten deseń).

@Eftar

No jeszcze można dodać bug z czatem grupowym, bo on też w pewnych przypadkach nie działa, podobnie zresztą /region.

417711489342956987022.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...