Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spolszczenie?

Planta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko po angielsku ew. niemiecki i francuski. 

Ajć szkoda, a nie było już może pisane, że w przyszłości będzie owe spolszczenie ?

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Ajć szkoda, a nie było już może pisane, że w przyszłości będzie owe spolszczenie ?

Raczej spolszczenia nie będzie, nikt nie robi ''fanowskiego'' i NCsoft nic również nie zapowiedział. Jednak jeśli polskie community w grze będzie wystarczająco duże to może twórcy wezmą pod lupę nasz język, kto wie. 

没我爱

Opublikowano

Oby nigdy tego nie zrobili. Teraz to chociaż nie widuje się jp armii i innych raków bo nie znają angielskiego xD.

btw nie wiem jak można nie ogarniać tak prostego angielskiego, który mamy w tej grze..rocznik, który miał minimum 11 lat w czasach świetności Tibii na pewno ogarnia podstawę angielskiego. Polacy to by chcieli wszystko mieć na tacy a'la :  "a bo mi się nie chce czytać i tlumaczyć".

Opublikowano

Osobiście znam nieźle angielski i większość dialogów fabularnych płynnie czytam i rozumiem, ale w grze po polsku po prostu czuje się bardziej jak w domu, nieco swobodniej i milej. Muszę popatrzeć jak zbudowane są pliki gry lub popytać twórców, takie spolszczenie nie jest trudne do wykonania a ja mam sporo wolnego czasu. Myślę że najważniejsze byłoby przetłumaczenie skilli oraz głównych dialogów fabularnych.

Opublikowano

Oby nigdy tego nie zrobili. Teraz to chociaż nie widuje się jp armii i innych raków bo nie znają angielskiego xD.

btw nie wiem jak można nie ogarniać tak prostego angielskiego, który mamy w tej grze..rocznik, który miał minimum 11 lat w czasach świetności Tibii na pewno ogarnia podstawę angielskiego. Polacy to by chcieli wszystko mieć na tacy a'la :  "a bo mi się nie chce czytać i tlumaczyć".

Rozumiem Cię, ale grając z polskim spolszczeniem, czuję się po prostu komfortowo. 

Nie chodzi oto, że ktoś nie zna angielskiego, ale oto, że nie zna się go perfekcyjne i to stwarza owe problemy. 

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

Tyle lat czekali aby wydać grę na Europe a wam się marzy tłumaczenie.. i to jeszcze polskie spolszczenie :D

sword - mieczyk, quest - zadanie (klikasz tylko FFFF), health bar - rzycie, level - lewel, skills - mocki, a reszta to niewarzne tylko bijiesz potforki, nie pszejmui sie bracie

mam nadzieje, że pomogłem i liczę na plusiki

Opublikowano

Rozumiem Cię, ale grając z polskim spolszczeniem, czuję się po prostu komfortowo. 

Nie chodzi oto, że ktoś nie zna angielskiego, ale oto, że nie zna się go perfekcyjne i to stwarza owe problemy. 

Ta gra ma taki zasób słownictwa ang, że osoba z podstawówki da sobie z nią radę. Nie ma rozbudowanych dialogów, opisy też sa krótkie i treściwe. A jak czegoś nie wiesz, to google translate i po sprawie.

igNMhIy.png

Opublikowano

Ta gra ma taki zasób słownictwa ang, że osoba z podstawówki da sobie z nią radę. Nie ma rozbudowanych dialogów, opisy też sa krótkie i treściwe. A jak czegoś nie wiesz, to google translate i po sprawie.

Ja Cię doskonale rozumiem, ale nie do tego zmierzam.

Angielski jak większość ( tak mi się wydaje ) mam opanowany na tyle, by móc spokojnie prowadzić konwersację po angielsku, ale nie do tego zmierzałem...

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

Dostałem odpowiedź od NCSoftu, że support nie dostarcza wsparcia odnośnie modyfikacji plików gry i skierują sprawę do dewelopera, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Nie ma co dyskutować o sensie takiej modyfikacji, dla jednych będzie zbędna, drugim umili rozgrywkę, dla trzecich będzie zbawieniem.

Niestety programy dostępne w sieci nie radzą sobie z rozpakowaniem aktualnego klienta, przynajmniej u mnie.

Opublikowano

Dostałem odpowiedź od NCSoftu, że support nie dostarcza wsparcia odnośnie modyfikacji plików gry i skierują sprawę do dewelopera, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Nie ma co dyskutować o sensie takiej modyfikacji, dla jednych będzie zbędna, drugim umili rozgrywkę, dla trzecich będzie zbawieniem.

Niestety programy dostępne w sieci nie radzą sobie z rozpakowaniem aktualnego klienta, przynajmniej u mnie.

Dokładnie, zawsze to lepiej gdyby było te spolszczenie niż w ogóle nie było.

Czekam na kolejne informację od Ciebie na ten temat. 

4124112_16944776.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...