Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań

Canna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko chciałbym rozpocząć przygodę z TF2 i mam tutaj kilka pytań co do tej gry

Czy trudno ją ogarnąć?

Czy jest na nią popyt i będę miał z kim grać?

Czy są tam jakieś specjalne itemy, skiny itd które można "dropnąć"?

Podacie jakiś polskich ytberów nagrywających ową grę?

Opublikowano

Nie jest trudna, ale trochę czasu zajmie Tobie ogarnięcie wszystkich itemów co one robią (jeszcze więcej ich zdobycie).

Co prawda złota era TF2 już dawno minęła, ale nadal utrzymuje się on w top 3 najczęściej granych na Steamie:

http://store.steampowered.com/stats/

Także z kim grać będzie na pewno. Większość z nich to weterani którzy mogą nie chcieć zadawać się z kimś kto dopiero zaczął, ale jak ogarniesz podstawy to na pewno znajdziesz ludzi. Społeczność TF2 jest bardzo otwarta na nowe znajomości, przez 600 godzin w TF2 zdobyłem więcej znajomych niż przez 2000 godzin w Dotę 2 (która ma 16 razy więcej graczy w tym momencie) i 600 godzin w CS:GO razem wziętych. Chociaż na początek polecam przekonać jakiegoś znajomego żeby zaczął z Tobą, o wiele fajniej sie poznaje takie gry we dwóch :)

Opublikowano

Nie jest trudna, ale trochę czasu zajmie Tobie ogarnięcie wszystkich itemów co one robią (jeszcze więcej ich zdobycie).

Co prawda złota era TF2 już dawno minęła, ale nadal utrzymuje się on w top 3 najczęściej granych na Steamie:

http://store.steampowered.com/stats/

Także z kim grać będzie na pewno. Większość z nich to weterani którzy mogą nie chcieć zadawać się z kimś kto dopiero zaczął, ale jak ogarniesz podstawy to na pewno znajdziesz ludzi. Społeczność TF2 jest bardzo otwarta na nowe znajomości, przez 600 godzin w TF2 zdobyłem więcej znajomych niż przez 2000 godzin w Dotę 2 (która ma 16 razy więcej graczy w tym momencie) i 600 godzin w CS:GO razem wziętych. Chociaż na początek polecam przekonać jakiegoś znajomego żeby zaczął z Tobą, o wiele fajniej sie poznaje takie gry we dwóch :)

A jak wygląda sprawa z cheatami? Są osoby które psują tym grę? 

Opublikowano

Siemanko chciałbym rozpocząć przygodę z TF2 i mam tutaj kilka pytań co do tej gry

Czy trudno ją ogarnąć?

Czy jest na nią popyt i będę miał z kim grać?

Czy są tam jakieś specjalne itemy, skiny itd które można "dropnąć"?

Podacie jakiś polskich ytberów nagrywających ową grę?

A jak wygląda sprawa z cheatami? Są osoby które psują tym grę? 

Ogarnięcie gry to bułka z masłem,nie musisz się martwić o jakieś odrzuty jak w CS:GO.

1.Nie

2.Gra w to kilkadziesiąt tysięcy osób,więc lajtowo spotkasz spoko typa z którymi se pograsz.

3.Tak - Podobnie jak w CS'sie kosy tyle że tutaj masz czapki/bronie z efektami.

F2P Michu :v

Haxy się rzadko zdarzają,chyba że u jakiś dzieci z niedojebaniem mózgowym.

Opublikowano

Nawet jeśli znajdzie się jakiś hax, to na pewno nie będzie tym "psuł gry", z prostego powodu - o nic nie grasz. Nie ma żadnych rang, punktów, rankingów, gra się dla zabawy. Nic się nie stanie jak raz zginiesz, a jeśli ktoś się odpali na całego to szybko będzie wykickowany. A jeśli chciałbyś pograć o coś, to oczywiście są ESLy itd, gdzie cheaterów nie znajdziesz bo wszystko jest nadzorowane.

Opublikowano

Nawet jeśli znajdzie się jakiś hax, to na pewno nie będzie tym "psuł gry", z prostego powodu - o nic nie grasz. Nie ma żadnych rang, punktów, rankingów, gra się dla zabawy. Nic się nie stanie jak raz zginiesz, a jeśli ktoś się odpali na całego to szybko będzie wykickowany. A jeśli chciałbyś pograć o coś, to oczywiście są ESLy itd, gdzie cheaterów nie znajdziesz bo wszystko jest nadzorowane.

To jest jeszcze ESL z TF2? D: W 2k15 był jakiś mecz o 15000$ o ile się nie mylę.

Co do kicków to masz racje xD Grałem na Mann Power i jak mówiłem - trójka dzieci z niedojebaniem,zrobiłem 3 voty za oszukiwanie i łatwo poszło :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...