Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagły spadek fps

ThePein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jeszcze pare dni temu przy normalnej grze miałem 140-170 fps

a teraz mam 100-120 fps. 

nie ma to praktycznie różnicy w płynności gry ale chodzi o sam fakt, czym to mogło być spowodowane ?

próbowałem przeczyścić lapka cleanerem i troszke pomoglo ale i tak mało, dyski mam praktycznie puste bo lapek nowy ale nie rozumiem czemu tak się stało (dodam że od mniej więcej tego samego momentu jakoś cały lapek lekko zwolnił, troszke dłużej strony się ładują i tak dalej), ktośmożę wie czym jest przyczyna ?

za wszelką przydatną pomoc dam plusika

Opublikowano

A sterowniki do grafy masz zaktualizowane?

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

a nie wiem nawet, gdzie to moge sprawdzić ?

Najlepiej będzie jeśli po prostu ściągniesz najnowsze sterowniki ze strony producenta, wtedy dowiesz się, czy są one aktualne i czy coś to zmieni. Jeżeli nie wiesz, jaką masz kartę graficzną to pobierz np. CCleaner, włącz i u góry pisze jej kompletna nazwa.

Pamiętaj także, że dzisiaj w nocy wszedł patch, który mi osobiście spowolnił ładowanie gry, możliwe że Tobie to zaszkodziło na ilość FPS.

Opublikowano

Też zauważyłem nagły spadek miałem normalnie po 240-300 a dziś 100-120 nie wiem czy przez ten program co ściągnąłem nazywa się Advanced system care 9 czy przez ten patch ale sadząc riot to ich patch coś zepsuł i niedługo będzie naprawa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...