Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pobrałem plugin RoundSound https://forums.alliedmods.net/showthread.php?p=1786846

wgrałem na swój serwer.Wpakowałem również urywki piosenek [27],skonfigurowałem plugin jak należy.Wchodząc na serwer wszystkie urywki piosenek się "pobierają",a gdy już jestem na serwerze grają tylko 3 z 27.Próbowałem już wszystkich kombinacji i dalej występuje ten problem? Mógłby ktoś zaradzić? Bardzo proszę o pomoc zależy mi na czasie.

Pozdrawiam

Opublikowano

@bartekbudzikpl

1. Sprawdź czy każdy dźwięk jest odtwarzany w CS !W tym celu wpisz w konsoli:Jeżeli mp3

mp3 play sound/misc/muza.mp3

Jeżeli wav

spk misc/muza.wav

Oczywiście ścieżki i nazwy wpisz swojeJeżeli nie działa to przekonwertuj pliki jeszcze raz na mp3 lub wav w programie FormatFactory - dużo zajmuje ale jest sprawdzony, znasz o mniejszej wadze - pisz! Warto przed tym sprawdzić ustawienia głośności MP3

2. Sprawdź miejsce znajdowania się pliku mp3 ! Zwyczajnie można się pomylić i umieścić pliki w złym folderze

3. Sprawdź nazwę pliku mp3 !
Można inaczej nazwać plik niż plugin ma rozpoznać. Mogła się wkraść literówka. Plik może nie być plikiem mp3!

4. Sprawdź logi !
Plugin Alternative End Round Sounds loguje załadowane bądź błędne pliki w addons/amxmodx/logs

5. Sprawdź poprawność pliku z którego plugin wczytuje nazwy!
Może zabraknąć jakiegoś cudzysłowia bądź literki, itd...

6. Sprawdź czy dopisałeś cvar erc_random_precache do amxx.cfg!
Przy pluginie Alternative End Round Sounds trzeba dopisać cvar erc_random_precache do amxx.cfg

7. Sprawdź czy plugin w ogóle działa!
Plugin najzwyklej może nie działać

8. Sprawdź parametry wav
Musi być MONO

9. Jeżeli na starcie rundy ucina piosenki
Usuń plugin loadingsounds

bgfp marvelia.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...