Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się używać obecnie silnika Cuberite na wersję 1.7 & 1.8?

Etaku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Uzywa ktos tego silnika (Cuberite) pisanego w c++? Byl kilka lat temu watek o nim i z ciekawosci chcialem zobaczyc czy projekt jest kontynuowany a tu prosze wer 1.7 & 1.8. Niby silnik jest bardzo wydajny, masa pluginow jest na forum forum.mc-server.org.

Przykladowo o wydajnosci swiadczy to:

Advantages over Bukkit/Spigot's WorldEdit

It's super fast. A sphere with a radius of 90 is

completed in 1.6 seconds on my I7-4700MQ,

whereas Spigot crashes after one minute. This is

because we access the chunks that have to be

changed directly via a certain API provided by Cuberite.

Testowal ktos? Moze pod nowa edycje serwera uzyje tego teraz za bardzo mi sie nie oplaca bo stoi wszystko gotowe pod java.

Opublikowano

@UP ziomek pluginy sa na forum nawet duzo, co do pisania w c++ niebyloby problemu tak czy siak sie tego jezyka ucze, a w ogole pluginy w LUA sa pisane.

Opublikowano

Musiał byś posiadać pluginy napisane w c++ moim zdaniem bez sensu. Nie opłaca Ci się ;)

Pluginy są pisane w LUA. ;) I jeśli według Ciebie pluginy napisane w innym języku niż java są bez sensu to się straszliwie ograniczasz.

Opublikowano

Pluginy są pisane w LUA. ;) I jeśli według Ciebie pluginy napisane w innym języku niż java są bez sensu to się straszliwie ograniczasz.

Java jednak daje więcej możliwości :P

W lua pod cpp, nie dostaniesz się po za możliwości API, jak dev zapomniał dodać czegoś do API, to jesteś w kropce, w javie? żaden problem, zawsze znajdzie się sposób by coś zmienić i to zawsze bez konieczności edytowania silnika.

Ja tylko nie wiem po co to dalej jest na 1.7+1.8 ;/

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...