Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bard PvP

Tjes2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram bardem elyos 65lv. I strasznie nie umiem grac w PvP. Jak patrze na innych graczy to ja nie moge uwierzyc jak oni tak szybko atakuja i zabijaja. Na arenie gwaltownosci nawet nie rzuce skilla:/. Jaki set, gdzie najlepiej codziennie na niego zbierac, gdzie zaczac uczyc sie pvp, co rzucac pierwsze, jaki build stygm pod pvp?

Mam cesarski pierscien (z shugo fioletowy napis), pierscien zacietej walki o wladze (ten za bm) +2 za pomoca serum, buty za bm i reszta jest eq z mantor a instrument z rentusa hm zolnierza.

Opublikowano

Gram bardem elyos 65lv. I strasznie nie umiem grac w PvP. Jak patrze na innych graczy to ja nie moge uwierzyc jak oni tak szybko atakuja i zabijaja. Na arenie gwaltownosci nawet nie rzuce skilla:/. Jaki set, gdzie najlepiej codziennie na niego zbierac, gdzie zaczac uczyc sie pvp, co rzucac pierwsze, jaki build stygm pod pvp?

Mam cesarski pierscien (z shugo fioletowy napis), pierscien zacietej walki o wladze (ten za bm) +2 za pomoca serum, buty za bm i reszta jest eq z mantor a instrument z rentusa hm zolnierza.

Z takim setem to się nie dziw. Ta chodzą ludzie z setami ofcerskimi +15/ biżuterią +5 więc w secie PvE nie dziw się że jest taka różnica.

Co do pierścionka z shugo jak nie wbijasz go na +7 i ta będzie gorszy od AP :)

Opublikowano

Jak szybko zdobyc bm (13 misji w akaron = 70 bm na tydzien + baruna = ok. 80)?

Jak szybko wbic AP (za jednego asmo zolnierza ranga 1 i powyzej dostaje 100-400 AP strasznie malo a chcialbym miec set star 1 juz do konca gry)?

Jak oni ulepszaja na +15? Nie spala im to? Jakis zwoj ochronny maja? Z gory mowie ze idzie trudno zbieranie mi na GP

Opublikowano

Jeśli zamierzasz grać tym bardem to po co zbierać bmy? Zbieraj od razu ceranity na żołnierkę/oficerkę. Z drugiej strony, bm możesz wymienić na ap (random shugo pojawiający się w garniakach w akaron), więc jak bardzo potrzebujesz ap też możesz zbierać. Jeśli chodzi o bm to możesz jeszcze je zdobyć np. z mostów pve albo z chaos riftów (dużo konkurencja).

No teraz najwięcej ap zgarniesz za shugo, a tak tradycyjne sposoby: SAS (instancja w twierdzy bogów, oczywiście jeśli posiada ją twoja frakcja), terath dredgion (po polsku sadha), pozostałe instancje pvp (dredy, runatorium, kamar), swb pve (42k ap), siege, no i oczywiscie zabijanie asmoków  (zwłaszcza jak jest boost na ap);>

Ulepszanie na +15 to nie jest łatwe, kwestia szczęśca, ale akurat eternale dużo łatwiej ulepszyć niż mityki ;> ja tam eternale spokojnie robię do +12 na samych l4 ;D

Ćwicz pvp z kolegami albo z jakimiś ludźmi, którzy też nie mają setu. Poza tym naucz się dokładnie swoich skilli, co każdy robi i kiedy ich używać, np. coverowanie silence/bounda to jest totalna podstawa, sleep (pingwinki) mają zasięg 7m, wysysanie many (bez many twój przeciwnik może tylko bić autoatakami), itp. itd. Nie mówiąc o tym, że trzeba się też uczyć skilli przeciwnika ;)

O Arence Gwałtowności zapomnij, nie twój poziom. Na razie chodź tylko na 1vs1 (Arena Dyscypliny), na Arenę Współpracy też lepiej na razie nie chodź, bo wygrasz tylko jak ci dolosuje jakichs koksów do pt, dla których ty tak właściwie będziesz kulą u nogi.

Opublikowano

Co do 4.9 to w garnizonach w reshancie legaci beda mieli tylr samo HP co w akaron (czyli ok. 2-3Kk ;_;) czy tyle co w katalam gdzie szybko dalo sie ich zabic

Opublikowano

Co do 4.9 to w garnizonach w reshancie legaci beda mieli tylr samo HP co w akaron (czyli ok. 2-3Kk ;_;) czy tyle co w katalam gdzie szybko dalo sie ich zabic

Opublikowano

(Tak. Trudno poszukac szczegolnie jak sie nie zna angielskiego)

Opublikowano

Dobra.

Jaki set dla barda PvE (nie biora mnie na katalamize, na rentusa HM biora tylko dla dispela bo sie dziwia ze mam "8k hp" itp)

Czym sie roznia szczeliny chaosu od zwyklych? Raz sie do jednej przeszlem i normalnie mnie do vengar tepla. Nie kumam.

Jaki set PvP zbierac skoro nie za BM? Prosze tylko nie piszcie np. Cernaitki nwm nawet o co chodzi (wrocilem nie dawno po przerwie)

Skad jak najwiecej zarobic? Procz kamyczki L5 za rentusa HM (8kk codziennie :/). Prosze tez nie skrotami:D.

Oplaca sie chodzic na siege w reshancie?

Skad zdobyc najszybciej taki skin "elyosa" tzn. Caly taki bialy jaki maja "jednostki elysyjskie"

Co robic na nude w aionie? Polowanie na asmo to juz jedno hehs.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...